Antena 3 CNN Actualitate Locale Localităţi în pericol. Râul Putna a atins valori istorice, după ploile torenţiale

Localităţi în pericol. Râul Putna a atins valori istorice, după ploile torenţiale

Nivelurile râului Putna, la stația Mircești, le-au depășit cu 3 centimetri pe cele istorice, înregistrate în 2005, iar autoritățile au început montarea unor panouri mobile pentru protejarea localității Vadu Roșca, județul Vrancea.

Localităţi în pericol. Râul Putna a atins valori istorice, după ploile torenţiale
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    22 Iun 2021   •   16:20

Echipele de la Apele Române Siret, împreună cu autoritățile locale și reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență vor monta panouri mobile, pe o lungime de circa 2 kilometri, pentru apărarea localității Vadu Roșca, aflate la confluența Putnei cu Siretul.

Panourile mobile suplimentare vor fi trimise de către Apele Române Dobrogea-Litoral și Apele Române Buzău-Ialomița, potrivit Administrației Naționale Apele Române.

„Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret, în colaborare cu S.C. Hidroelectrica S.A., au luat măsuri pentru atenuarea undelor de viitură în vederea preluării mai rapide a debitelor înregistrate, în ultimele zile, pe râul Putna.

Menționăm faptul că nivelurile râului Putna, la stația hidrometrică Mircești, au depășit cu 3 centimetri pe cele istorice înregistrate în anul 2005”, au mai transmis reprezentanții Apelor Române.

Aceștia precizează că în acumulările Călimănești și Movileni a fost stocat un volum de 15 milioane de mc de apă, rezultat din debitele înregistrate, în ultimele zile, pe râul Siret și afluenții săi.

„Având în vedere reactualizarea avertizării hidrologice emise de Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), asociată cu perioadele caniculare prognozate de către Administratia Nationala de Meteorologie RA, avertizăm populația că există posibilitatea creșterii severității fenomenelor hidrometeorologice în plan local, zonele cele mai expuse fiind cele aflate sub cod portocaliu, respectiv galben”, au mai arătat reprezentanții ANAR.

Populația este atenționată să evite circulația în vaduri, precum și cea cu autovehicule în zonele afectate, precum și în cele aflate sub coduri hidrologice. De asemenea, autoritățile recomandă să se evite desfășurarea activităților sezoniere pe maluri sau în proximitatea cursurilor de apă.

×
Subiecte în articol: ploi torentiale Prut
Parteneri
Hidroelectrica face angajări şi oferă salarii de 10.000 de lei
x close