Antena 3 CNN Actualitate Locale Primele cuvinte ale micuţului de trei ani care s-a trezit miraculos din comă, după ce a fost aruncat de la etaj de propria mamă, la Botoşani

Primele cuvinte ale micuţului de trei ani care s-a trezit miraculos din comă, după ce a fost aruncat de la etaj de propria mamă, la Botoşani

Minune la Iași! Copilul de doar trei ani care a fost aruncat pe geam de mamă, luna trecută, la Botoșani și care este internat la Spitalul Sfânta Maria a fost detubat, a deschis ochii și chiar a vorbit cu tatăl său!

Primele cuvinte ale micuţului de trei ani care s-a trezit miraculos din comă, după ce a fost aruncat de la etaj de propria mamă, la Botoşani
Sursa foto: Profimedia
de Paul Ciurari    |    15 Sep 2023   •   14:54

La începutul săptămânii viitoare, micuţul Gabriel va fi trimis la un centru de recuperare de la București spun medicii de la Iași. Tatăl consideră totul ca pe o mare binecuvântare că cel mic l-a recunoscut și chiar a vrut să mănânce.

Pe de altă parte, mama se află în continuare în arest pentru 30 de zile, acuzată de violență în familie, omor și tentativă de omor.

Medicii de la Spitalul Sf. Maria din Iași spun că este o minune pentru că micuțul de doar trei ani își revine.

Acest copil ne-a demonstrat că există speranță

"Starea pacientului acum este ameliorată. Este detubat, respiră singur, nu este ventilat mecanic, stabil hemodinamic, reacționează la stimuli. Verbalizează câteva cuvinte cu tatăl. Tatăl a fost emoționat pentru că, copilul i-a cerut mâncare, a spus papa ceea ce înseamnă un pas înainte", a declarat Alina Belu, managerul Spitalului Sf. Maria din Iași.

"Medicii au fost rezervați în prognostic pentru că traumatismul a fost extrem de sever cu cădere de la înălțime. Dar având în vedere că în fiecare zi copiii noștri ne surprind și au puterea să învingă orice durere și orice prognostic rezervat, acest copil ne-a demonstrat că există speranță și energie acolo unde nu avem noi o speranță", mai spune managerul.

Primele cuvinte ale micuţului la ieşirea din comă

Bucuria este fără margini pentru tatăl lui Gabriel care a trăit o perioadă foarte grea după ce cel mic a ajuns la spital și celelalt fiu a murit.

"A început așa dintr-odată să vorbească, să spună câteva cuvinte, cum vorbea el în limba lui. Că nu vorbea destul de clar.

Prima dată a spus papa și tata", povesteşte Alexandru Babii.

Gabriel va fi transferat de la Iaşi la un centru de recuperare neuromotorie din București.

Reamintim faptul că, luna trecută, la Botoșani, mama de 23 de ani s-a aruncat de la fereastra unui hotel împreună cu cei doi copii de 2 și 3 ani spunând că se va sinucide. Ea a fost ulterior salvată de pompieri și dusă la spital.  Unul dintre copii a murit și al doilea a ajuns în stare gravă la urgență după care a fost transferat la Iași, la spitalul Sf. Maria.

×
Subiecte în articol: Botoșani copil coma
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close