Antena 3 CNN Actualitate Locale Noi proteste la Chișinău | Poliția spune că se vor încerca "acțiuni de destabilizare și dezordini în masă”

Noi proteste la Chișinău | Poliția spune că se vor încerca "acțiuni de destabilizare și dezordini în masă”

Se anunță din nou proteste la Chișinău față de guvernarea Maiei Sandu. "Mișcarea pentru Popor", formată în jurul partidului oligarhului Ilan Șor, va ieși în stradă astăzi.

Noi proteste la Chișinău | Poliția spune că se vor încerca "acțiuni de destabilizare și dezordini în masă”
Sursa foto: Hepta Dmitrij Osmatesko
de Ştefan Petrică    |    Dumitru Garcaliuc    |    12 Mar 2023   •   12:55

Poliția Națională a avertizat că are informații potrivit cărora se vor încerca "acțiuni de destabilizare și dezordini în masă".

Șefului poliției moldovenești, Viorel Ciornăuțeanu, a spus că un polițist infiltrat în rândurile diversioniștilor veniți din Federația Rusă, a reușit să deconspire planul și că aseară au fost reținute șapte persoane din 25 care s-au ocupat de alcătuire a grupurilor de sabotori.

Este vorba de 10 grupuri a câte cinci zece persoane și, potrivit șefului poliției, fiecare sabotor implicat în această acțiune urma să fie plătit cu câte 10.000 de dolari.

Încă un moment îngrijorător ține de faptul că Partidul PACE, unul dintre formațiunile politice care urma să iasă astăzi în stradă, a anunțat că nu va mai ieși din motiv că vrea să evite acest risc, că manifestația ar putea degenera într-o agresiune.

Citește și: Revolta violentă a populației a învins legea rusească în Georgia | Partidul de guvernământ anunță că retrage proiectul "agenților străini"

"De fiecare dată există asemenea riscuri, dar până acum instituțiile noastre au demonstrat că știu să țină situația sub control. Am certitudinea că și de acum încolo vor asigura ordinea publică”, a declarat Maia Sandu, potrivit Newsmaker.

×
Subiecte în articol: proteste Chisinau
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close