Antena 3 CNN Actualitate Locale Un nou azil al groazei, descoperit în Baia Mare. Patru femei, salvate după ce ar fi fost bătute

Un nou azil al groazei, descoperit în Baia Mare. Patru femei, salvate după ce ar fi fost bătute

Un nou azil al groazei a fost descoperit în Baia Mare. Patru femei au fost salvate dintr-un cămin ilegal. 

Un nou azil al groazei, descoperit în Baia Mare. Patru femei, salvate după ce ar fi fost bătute
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    05 Aug 2023   •   08:12

Una dintre acestea a alertat autorităţile după ce ar fi fost bătută. 

Autorităţile au descins la aşa-zisul centru, iar cele patru femei au fost relocate în centre acreditate și autorizate din Baia Mare

Administratorul, un cetățean italian, nu a putut prezenta niciun fel de document de licență sau acreditare.

"În baza informațiilor apărute în mediul on-line cu privire la existența unei fundații care oferă servicii pentru fete și femei abuzate, Comisia mixtă de control constituită la nivelul județului Maramureș a demarat o acțiune de verificare a acestei fundații.

Toate instituțiile de control de la nivelul județului Maramureș s-au deplasat la locația identificată în vederea clarificării și verificării suspiciunilor referitoare la funcționarea acesteia în condiții de nelegalitate.

Reprezentanții instituțiilor de control au constatat la fața locului că această fundație nu deține licență și acreditare din partea Ministerului Muncii, așa cum prevede legea, și au dispus închiderea activității până la intrarea în legalitate", a transmis Dan Buca, purtător de cuvânt la Prefectura Maramureş.

La finalul verificărilor făcute de Comisia mixtă de control, Prefectura Maramureș va face publice rezultatul controlului și măsurile luate.

×
Subiecte în articol: azil camin Baia Mare
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close