Antena 3 CNN Actualitate Locale Un nou caz de infecție cu virusul West Nile în Dolj. O femeie de 67 de ani a murit la spital

Un nou caz de infecție cu virusul West Nile în Dolj. O femeie de 67 de ani a murit la spital

O femeie de 67 de ani, din Dolj, s-a stins la spital, după ce ar fi fost infectată cu virusul West Nile, transmis de țânțari.

Un nou caz de infecție cu virusul West Nile în Dolj. O femeie de 67 de ani a murit la spital
Sursa foto: Getty Images I doug4537
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Aug 2023   •   19:09

Femeia în vârstă de 67 de ani, din localitatea doljeană Seaca de Câmp, a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova cu meningoencefalita cu lichid clar.

Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, starea femeii s-a deteriorat și, în final, aceasta a decedat.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Dolj spun că femeia avea mai multe probleme de sănătate, fiind vorba, totodată, despre cel de-al doilea caz de infecție cu virusul West Nile din județ.

Celălalt pacient, un bărbat de 57 de ani, a avut o evoluție pozitivă a stării de sănătate, fiind depistat cu virusul West Nile în urmă cu câteva zile.

Citește și: West Nile, cinci semne că ai fost infectat cu virusul care a ucis recent un român. Dr. Tudor Ciuhodaru: "Acestea sunt semnalele de alarmă"

De cele mai multe ori, cei infectați cu West Nile nu au simptome, dar sunt și cazuri în care apar cinci simptome ce pot fi recunoscute uşor: febră mare, dureri de cap, vărsături, stare generală alterată și sensibilitate crescută la lumină.

Uneori, pacienții ajung să facă meningoencefalită și stau internați la Terapie Intensivă.

×
Subiecte în articol: west nile Dolj
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close