Antena 3 Actualitate Locale Nouă persoane s-au înecat în Dunăre, în județul Brăila

Nouă persoane s-au înecat în Dunăre, în județul Brăila

20 Iul 2016   •   16:35
Nouă persoane s-au înecat în Dunăre, în județul Brăila

Nouă cazuri de deces prin înec în fluviul Dunărea au fost înregistrate la Brăila în lunile iunie şi iulie, potrivit informaţiilor furnizate miercuri de Secţia Regională a Poliţiei Transporturi. 

Persoanele decedate aveau vârste cuprinse între 26 şi 65 ani şi au plecat la scăldat sau la pescuit. 

Potrivit poliţiştilor, decesul în cazul acestora a survenit 'din cauza neatenţiei, consumului de alcool sau a altor factori trataţi cu ignoranţă de către cei în cauză'. 

În acest scop, pe perioada sezonului estival, Poliţia Transporturi, Poliţia de Frontieră şi Autoritatea Navală Română cooperează pentru prevenirea unor astfel de evenimente şi recomandă adoptarea unor măsuri de autoprotecţie, pentru evitarea unor accidente tragice. 

Poliţiştii informează că principalele cauze care generează producerea de incidente neplăcute sunt scăldatul în Dunăre în locuri neamenajate, practicarea sporturilor nautice fără luarea măsurilor de siguranţă şi nerespectarea reglementărilor în vigoare în ceea ce priveşte navigaţia ambarcaţiunilor de agrement. 

Pentru prevenirea cazurilor de înec, poliţiştii recomandă persoanelor dornice de o baie în Dunăre să evite consumul de alcool sau substanţe stupefiante şi să nu se îndepărteze prea mult de mal, chiar dacă sunt bune înotătoare. Cei care se plimbă cu diferite ambarcaţiuni trebuie să utilizeze vesta de salvare şi să evite să se ridice în picioare, pe parcursul deplasării.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close