Antena 3 CNN Actualitate Locale Nu se mai plătește parcarea pe timpul nopții și nici în ziua de duminică, în Brașov

Nu se mai plătește parcarea pe timpul nopții și nici în ziua de duminică, în Brașov

Primăria municipiului Brașov a obținut o decizia definitivă a instanței, într-unul dintre dosarele cu firma care gestiona parcările de oraș. Decizia a fost dată de către judecătorii Curții de Apel Ploiești, după ce, în primă instanță Tribunalul Covasna dăduse o decizie în favoarea firmei.

Nu se mai plătește parcarea pe timpul nopții și nici în ziua de duminică, în Brașov
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Alex Nicodim
de Mia Lungu    |    24 Mai 2022   •   10:16

“Astfel, parcările în municipiul Brașov se vor plăti între orele 8.00 – 20.00, de luni până sâmbătă, nu ca în prezent, când se plăteau 24 din 24, de luni până duminică. Totodată, prin această decizie a Curții de Apel și noțiunea de riveran și cei care au dreptul să beneficieze de abonamente de parcare tip riveran a fost modificată, lărgind posibilitatea celor care locuiesc în zonele unde există doar parcări publice”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Vechiul regulament prevedea taxarea non-stop în parcările publice. Au fost aduse modificări acestuia, în 2020, dar deja exista o firmă care preluase, prin licitație, gestiunea locurilor publice de parcare, potrivit Radio România Brașov.

Modificările vizau politica de taxare. Mai exact, fără plată în timpul nopții și gratuit în weekend. Firma a acționat municipalitatea în instanță, însă regulamentul de parcare este doar una dintre spețe, pentru că atât firma, cât și municiplitatea s-au acționat reciproc în instanță pentru mai multe aspecte.

Municipalitatea a trimis, prin intermediul cabinetului de avocatură, notificare ca începând de mâine să pună în aplicare noul program de tarifare, de luni până sâmbătă, între orele 8.00-20.00.

×
Subiecte în articol: parcarea Brașov
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close