Antena 3 CNN Actualitate Locale O adolescentă din Suceava are un IQ de geniu. Se numără printre cei mai inteligenţi oameni din lume

O adolescentă din Suceava are un IQ de geniu. Se numără printre cei mai inteligenţi oameni din lume

O adolescentă din Suceava are un IQ de geniu. Se numără printre cei mai inteligenţi oameni din lume
Sursa foto: Foto: monitiorulsv.ro
25 Ian 2019   •   15:40

O adolescentă din Suceava, în vârstă de 16 ani, are un IQ de geniu, peste 131. Miruna Elena Palaghean este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Petru Rareş". A învăţat să citească singură la vârsta de cinci ani, iar în clasa a IX-a a obţinut un punctaj aproape perfect la o simulare a Bac-ului american.

Miruna Elena Palaghean este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, una dintre cele mai bune şcoli din ţară. Ea duce o viaţă cât se poate de normală pentru o adolescentă de 16 ani. Participă la olimpiade şcolare, este îndrăgostită de matematică, informatică, fizică şi engleză. Îi place desenul în cărbune şi are ureche muzicală, însă nu este pasionată de muzică. 

„Informatica este pe primul loc, cititul pe locul doi, engleza pe locul trei”, ne-a spus Liliana Palaghean, mama Mirunei. 

Adolescenta vrea să urmeze cursurile unei universităţi de prestigiu din SUA şi pentru asta va trebui să dea Bac-ul american în clasa a XI-a. Părinţii Mirunei nu au emoţii, pentru că eleva a făcut o simulare a examenului în clasa a IX-a, când nu aprofundase încă disciplinele din liceu, şi a obţinut un punctaj aproape perfect. 

„În clasa a IX-a a făcut o simulare de Bac, ea nu avea făcută încă materia din liceu. A luat aproape punctajul maxim. La SAT 1, engleză – matematică a luat 760 de puncte din 800 posibile”, ne-a declarat mama Mirunei, scrie monitorulsv.ro.

Eleva cu IQ de geniu este o provocare pentru părinţii ei. Cu greu i se poate potoli setea de cunoaştere. Este extrem de curioasă. Adoră să viziteze muzeele de ştiinţe. 

„Muzee în care dacă intrăm la ora de deschidere cu greu reuşeam să o scoatem la ora închiderii”, a completat Liliana Palaghean. 

Părinţii Mirunei şi-au dat seama că fiica lor este supradotată de la o vârstă foarte fragedă. La doar trei ani, copila juca jocuri educative în limba engleză pe calculator. La cinci ani a învăţat să citească de una singură.

×
Subiecte în articol: adolescenta Suceava IQ geniu inteligenta
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close