Antena 3 CNN Actualitate Locale O bătrână din Buzău a murit la scurt timp după ce a fost înţepată de un ţânţar

O bătrână din Buzău a murit la scurt timp după ce a fost înţepată de un ţânţar

O bătrână din Buzău a murit la scurt timp după ce a fost înţepată de un ţânţar
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    31 Aug 2017   •   16:30

Un număr de 16 cazuri de meningite şi meningo-encefalite cu virus West Nile au fost confirmate, la nivel naţional, în perioada 9 mai – 30 august 2017, fiind înregistrate şase decese.

Una dintre victime este originară din Buzău, restul fiind din Bucureşti, Brăila şi Olt. Este vorba despre o femeie de 80 de ani din comuna Puieşti care suferea de afecţiuni renale şi care a decedat în data de 24 august când a fost transferată la Bucureşti, scrie adevarul.ro.

„Pacienta de 80 de ani a fost luată de fiica sa la Focşani pe data de 18 august, a fost internată pe 20 pe 24 a fost transferată la Victor Babeş, a fost declarată meningo-encefalita şi tot pe data de 24 august a şi decedat. Institutul ne-a raportat acest caz, DSP a luat măsurile necesare, a luat legătura cu medicul de familie din zonă, supraveghem oamenii din comunitate, am luat legătura cu autorităţile locale pentru dezinsecţţie şi deratizare la locuinţa pacientei şi în toată comunitatea”, a declarat Cristina Ungureanu, directorul DSP Buzău.

Autorităţile sanitare dau asigurări că acestea sunt cazuri sporadice şi că nu există riscul producerii unei epidemii.

×
Subiecte în articol: Buzau west nile virus
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close