O comună este poluată de patru luni de zile, fără întrerupere, de un incendiu care arde mocnit la groapa de gunoi de lângă localitate - VIDEO

de S.T.    |    15 Noi 2017   •   08:48
O comună este poluată de patru luni de zile, fără întrerupere, de un incendiu care arde mocnit la groapa de gunoi de lângă localitate - VIDEO Foto: captură Antena 3

Coşmar fără sfârşit pentru locuitorii comunei vâlcene Măldăreşti. De patru luni, groapa de gunoi din zonă arde mocnit în ciuda eforturilor pompierilor şi Primăriei.

Şi Guvernul a alocat un fond special de 1,2 milioane de lei pentru stingerea incendiului, însă situaţia nu s-a schimbat, iar localnicii trebuie să suporte în fiecare zi mirosul gunoiului care arde.

Apele de suprafaţă şi cele subterane sunt negre acum din cauza poluării, spun oamenii.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a deschis un dosar penal în cazul incendiului. Se fac cercetări pentru distrugere şi alte infracţiuni privind protecţia mediului, iar administratorul gropii de gunoi a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile.

Cu toate acestea, până acum firma care administrează groapa de gunoi nu a făcut vreun demers pentru închiderea depozitului.

Parteneri
x close