Antena 3 CNN Actualitate Locale O fabrică importantă din România se închide. Sute de oameni trimiși acasă

O fabrică importantă din România se închide. Sute de oameni trimiși acasă

O fabrică importantă din România se închide. Sute de oameni trimiși acasă
19 Apr 2018   •   18:28

Fabrica de volane auto din Baia Mare a producătorului american TRW Automotive urmează să îşi închidă activitatea de producţie, iar personalul va fi trimis în şomaj, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul AJOFM Maramureş, Oana Oşanu.

"Producătorul de volane TRW, sucursala din Baia Mare, urmează să-şi închidă activităţile productive la fabrica din Baia Mare, ca urmare a pierderii unor contracte pe piaţa externă. Firma va disponibiliza 194 de muncitori, inclusiv personal administrativ. Persoanele concediate urmează să beneficieze de ajutor de şomaj, însă în cel mai scurt timp vom încerca să-i sprijinim pentru a-şi găsi un loc de muncă pe piaţa locală", a spus Oana Oşanu.

Potrivit acesteia, muncitorii disponibilizaţi de compania TRW vor beneficia de cursuri de calificare, urmând a fi orientaţi spre alte firme specializate pe producţie.

TRW Automotive a deschis fabrica din Baia Mare în anul 2013, unde producea volane pentru Volkswagen, Fiat şi Ford. Compania mai deţine unităţi de producţie la Timişoara, Roman, Oraviţa, Lupeni şi Marghita.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: fabrica somaj
Parteneri
Filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu
x close