Antena 3 CNN Actualitate Locale O femeie din Dolj nu se poate pensiona. „Mi-am rupt piciorul și nu am avut bani să mă duc la spital”

O femeie din Dolj nu se poate pensiona. „Mi-am rupt piciorul și nu am avut bani să mă duc la spital”

O femeie din Dolj nu se poate pensiona. „Mi-am rupt piciorul și nu am avut bani să mă duc la spital”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
08 Aug 2017   •   16:16

O femeie din Dolj nu se poate pensiona deoarece Casa de Pensii nu îi recunoaște cartea de muncă. Funcționarii cred că documentul pare fals, pe motiv că nu apare sintagma „Republica Socialistă România”, așa cum era titulatura țării în perioada comunistă, potrivit Gazeta de Sud.

După ce a fost croitoreasă și a lucrat și la CAP-ul din comuna, femeia nu beneficiază nici de asigurare de sănătate. Femeia și-a rupt piciorul și nu a avut bani să se interneze în spital.

Femeia se chinuie de cinci ani să se pensioneze. Casa Județeană de Pensii Dolj nu i-a luat în considerare femeii carnetul de muncă, în perioada în care a lucrat timp de 18 ani pe post de croitor la Cooperativa de Consum din localitate.

Femeia, în vârstă de 64 de ani, și-a căutat dreptatea în instanță. A dat în judecată Casa Județeană de Pensii Dolj pentru a-i recunoaște cei 18 ani în care a lucrat pe post de croitor. Tribunalul Dolj nu i-a dat însă câștig de cauză în septembrie 2014.

Citește continuarea pe Gazeta de Sud.

×
Subiecte în articol: femeie Dolj pensie pensionare
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close