Antena 3 CNN Actualitate Locale O firmă din Bistriţa vrea să angajeze doar femei care să conducă autobuze de călători

O firmă din Bistriţa vrea să angajeze doar femei care să conducă autobuze de călători

O firmă din Bistriţa vrea să angajeze doar femei care să conducă autobuze de călători
28 Sep 2015   •   17:01

O firmă de transport în comun din Bistriţa a decis că vrea mai multe femei la volan. Are şi o explicaţie în acest sens. Doamnele şi domnişoarele sunt mai calme, mai atente, calităţi excelente pentru un asemenea post. Aşa că zece locuri au fost puse la bătaie pentru doritoarele care vor să conducă autobuzul, fie că au sau nu experienţă.

"Pot face faţă mai bine - spun eu - stresului în relaţia cu clientul, care este călătorul cel de toate zilele. Şi, sigur, s-ar putea să fie mai calme în relaţia cu anumiţi şoferi indisciplinaţi", a declarat Melente Horoba, administratorul firmei de transport în comun.

Tocmai de aceea, într-un domeniu în care prezenţa bărbaţilor trece de 99 la sută, administratorul firmei de transport din Bistriţa vrea să facă o schimbare. În premieră pe ţară, oferă 10 posturi de şofer de autobuz numai şi numai pentru femei, chiar şi fără experienţă la volan.

Sunt autobuze de 10 metri lungime, noi, care au transmisie automată şi se conduc lejer. În plus, firma e dispusă să asigure viitoarelor angajate inclusiv şcolarizarea pentru obţinerea atestatelor, cu condiţia să rămână cel puţin trei ani în firmă. "Salariul va pleca de undeva de la 1.300 de lei, plus bonuri de masă. Opt ore", a spus Horoba.

Deocamdată, deşi anunţul a fost făcut public de câteva zile, la firmă nu s-a prezentat nicio doritoare.

×
Subiecte în articol: Bistriţa transport in comun
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close