Antena 3 CNN Actualitate Locale Stau cu mortul de COVID în casă, pentru că nu îl pot îngropa. Testul ”încă nu este gata”

Stau cu mortul de COVID în casă, pentru că nu îl pot îngropa. Testul ”încă nu este gata”

Situație sinistră la Periam, județul Timiș, unde o familie este nevoită să stea cu o femeie decedată în casă. Bătrâna care a murit era suspectă de coronavirus, însă rezultatul testului nu este încă gata.

Stau cu mortul de COVID în casă, pentru că nu îl pot îngropa. Testul ”încă nu este gata”
Sursa foto: Hepta
21 Apr 2020   •   09:43

Fiul femeii este internat de vineri, confirmat cu coronavirus, la Spitalul Victor Babeș.

Cornel Dumitraș, primarul din Periam, a declarat pentru Antena 3 că, printre locuitorii casei se află și o fetiță de 10 ani, strănepoata femeii, însă, și în acest caz, formalitățile trebuie respectate. 

De asemenea, acesta a spus că, ”după ce în decursul zilei de astăzi se va primi certificatul constatator de deces de la medicul de familie, se va putea demara procesiunea de înmormântare. 

Bătrâna în vârstă de 83 de ani a decedat luni, 20 aprilie, în jurul orei 10.00. Tot de atunci, familia femeii a fost nevoită să rămână cu cadavrul în casă, deoarece testele pentru coronavirus, atât al bătrânei, cât și al celorlalți trei locuitori ai casei care sunt în izolare la domiciliu, vor fi gata abia astăzi. 

Potrivit primarului, imediat ce toate formalitățile vor fi îndeplinite, o firmă de pompe funebre va prelua trupul neînsuflețit și se va ocupa de toate detaliile, înmormântarea în aceste cazuri fiind diferită.

×
Subiecte în articol: Timis periam cadavru deces
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close