Antena 3 CNN Actualitate Locale O pictură murală din Timişoara poate purifica aerul la fel ca o pădure de 100 de metri pătraţi

O pictură murală din Timişoara poate purifica aerul la fel ca o pădure de 100 de metri pătraţi

Pictura murală, realizată integral din vopsea purificatoare de aer, a fost realizată pe peretele Bibliotecii Centrale a Universității Politehnica, cu vedere spre Stadionul Știința de către artistul Alex Baciu.

O pictură murală din Timişoara poate purifica aerul la fel ca o pădure de 100 de metri pătraţi
Sursa foto: tion.ro
de Claudia Popovici    |    27 Iul 2021   •   19:34

Potrivit inițiatorilor, desenul realizat de artistul Alex Baciu, are o suprafaţă de 100 de metri şi este o interpretare a simbolului universal al reciclării – Banda lui Moebius pentru campania de responsabilitate socială „Natura unui MULȚUMESC!”, inițiată de un centru comercial din Timișoara cu ajutorul ZIDART – Street Art Festival. 

Proiectul lansează un îndemn de reconectare a omului modern la natură și de adaptare și modelare a societății după principiile acesteia pentru binele comun.

Pictura contribuie la îmbunătățirea calității aerului, fiind la fel de eficientă ca „o pădure de 100 mp”

„Peretele devine un purificator natural, reducând nivelul de poluare al aerului la fel de eficient ca o pădure de 100 mp.

Vopseaua specială transformă substanțele poluante din aer, precum oxizii de azot și de sulf, în nitrați și nitriți inofensivi, care sunt depozitați pe suprafața vopsită, până când sunt eliminați de apa de ploaie sau de umiditatea din aer",  transmit inițiatorii proiectului citați de presa locală.

Campania „Natura unui MULȚUMESC” a fost implementată din noiembrie 2020. Inițiativa are drept scop crearea infrastructurii pentru colectarea selectivă pe spațiile comune și educarea publicului pentru colectarea selectivă a deșeurilor și reducerea plasticului și a risipei alimentare prin transformarea deșeurilor organice din food court în compost.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close