Antena 3 CNN Actualitate Locale O profesoară din Turda a fost sancţionată după ce le-a recomandat elevilor un film cu homosexuali

O profesoară din Turda a fost sancţionată după ce le-a recomandat elevilor un film cu homosexuali

O profesoară din Turda a fost sancţionată după ce le-a recomandat elevilor un film cu homosexuali
Sursa foto: Foto: pixabay.com
02 Iun 2017   •   11:57

Profesoara Adela Stan predă Limba şi literatura română la un colegiu din Turda și a primit observaţie scrisă, după ce le-a recomandat elevilor de clasa a X-a un film în care se făcea referire şi la relaţia homosexuală dintre poeţii Arthur Rimbaud şi Paul Verlaine, potrivit adevarul.ro.

Totul a pornit de la plângerea depusă de un părinte.

„Consider că fiul meu din clasa a X-a nu este pregătit pentru astfel de scene, nu doresc ca şcoala să-l educe sau să-l orienteze spre astfel de lucruri împotriva naturii umane (aşa văd eu situaţia cu homosexualii)…”, a scris părintele în plângerea depusă.

Comisia a considerat că profesoara şi-a încălcat obligaţiile de serviciu, constând în ”selectarea de modele sociale relevante pentru sistemul de valori al societăţii şi identificarea şi valorizarea posibilităţilor de învăţarea ale elevilor”.

Profesoara susţine că filmul nu a fost vizionat în şcoală, ci a fost o recomandare.

„Recomand acest film, opţional, de ani de zile. Am recomandat vizionarea filmului Eclipsă totală în primul rând ca o refererire la o epocă decadentă boemă şi recunoscută pentru excentricităţil ei”, a fost apărarea profesoarei Adela Stan.

Un membru al Consiliului de Administraţie al CNMV a declarat că sancţiunea nu a vizat vizionarea filmului din perspectiva faptului că era vorba despre o relaţie homosexuală, ci datorită faptului că filmul era încadrat de CNA, ca 18 +, în timp ce majoritatea elevilor din clasa a X-a au circa 16 ani.

 

×
Subiecte în articol: profesoara Turda film elevi
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close