Antena 3 CNN Actualitate Locale O reţea de ţepari le ia primarilor banii. Escrocii se dau drept agenţi de integritate

O reţea de ţepari le ia primarilor banii. Escrocii se dau drept agenţi de integritate

O reţea de ţepari le ia primarilor banii. Escrocii se dau drept agenţi de integritate
Sursa foto: Foto: voceatransilvaniei.ro
de S.T.    |    22 Noi 2015   •   12:42

O rețea formată din mai mulți escroci a reușit să păcălească, în ultima perioadă, mai mulți edili din Sălaj, determinându-i se semneze ”ca primarul” contracte de colaborare pe sute de euro, cu daune în caz de reziliere în valoare de mii de euro, scrie voceatransilvaniei.ro.

Potrivit informațiilor primite de la Crin Bologa, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, escrocheria a ieșit la iveală săptămâna aceasta, după ce un primar din județ l-a sunat pentru a afla dacă există programat un control de anvergură al Agenției Naționale de Integritate în Sălaj, întrucât mai mulți edili au fost contactați telefonic și anunțați că, în ziua următoare, ”inspectori de integritate” vor ajunge la sediul primăriei pentru a le verifica documentele.

”Primarii erau notificați telefonic să le pregătească așa-zișilor inspectori de integritate toate documentele de achiziție publică, urmând ca a doua zi o persoană să meargă la primărie pentru a le verifica”, explică Crin Bologa.

Odată ajunși la primării, falșii inspectori le băgau sub nas primarilor un contract de colaborare cu un SRL care are în denumire și cuvântul ”integritate” și care îi păcălea, astfel, pe edili.
   
Mai multe, pe voceatransilvaniei.ro.

×
Subiecte în articol: primari Salaj
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close