Antena 3 CNN Actualitate Locale O tânără de 18 ani a furat mai multe buletine şi a făcut credite de peste 100.000 de lei | Ce au descoperit poliţiştii la percheziţii în Sibiu

O tânără de 18 ani a furat mai multe buletine şi a făcut credite de peste 100.000 de lei | Ce au descoperit poliţiştii la percheziţii în Sibiu

O tânără din Sibiu a furat mai multe buletine şi a achiziționat cu ele mai multe credite de peste 100.000 de lei. Totul a ieşit la iveală în urma unor percheziții domiciliare în Sibiu.

O tânără de 18 ani a furat mai multe buletine şi a făcut credite de peste 100.000 de lei | Ce au descoperit poliţiştii la percheziţii în Sibiu
Sursa foto: Colaj Facebook | Arhivă Antena 3
de Claudia Popovici    |    14 Iul 2022   •   21:24

Potrivit  poliţiştilor în perioada martie – aprilie 2022, tânăra, în vârstă de 18 ani ar fi sustras mai multe acte de identitate aparținând unor femei şi ar fi obținut mai multe credite şi produse în rate de la bănci, semnând în numele acelor persoane.

„La data de 13 iulie anul curent, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Sibiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat 2 percheziții domiciliare în municipiul Sibiu şi în localitatea Amnaş, în cadrul unui dosar penal având ca obiect săvârşirea infracțiunilor de furt, înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals privind identitatea.

O tânără în vârstă de 18 ani, din municipiul Sibiu, a fost reținută”, se arată în comunicatul Poliţiei Sibiu, citat de bzi.ro.

Valoarea totală a prejudiciului este de 103.230 de lei

„Faţă de persoana bănuită de săvârşirea faptelor se fac cercetări penale sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de furt – 3 acte materiale, înșelăciune – 8 acte materiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată – 76 de acte materiale şi fals privind identitatea – 6 acte materiale.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, poliţiştii au luat măsura reținerii tinerei pentru 15 ore, urmând a fi prezentată unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive”, mai anunţă IPJ Sibiu.

Ce trebuie să faci dacă ți-ai pierdut buletinul

Primul pas este să te prezinți în termen de 24 de ore la Direcția pentru Evidența Persoanelor (secția de poliție de care aparții cu adresa din buletin / carte de identitate), unde vei completa o declarație pe proprie răspundere cu mențiunea că actul a fost pierdut/furat.

Acest demers este necesar indiferent dacă buletinul pierdut este găsit de o persoană care ți-l returnează.

O carte de identitate pierdută este declarată nulă și urmează să-ți fie emisă alta nouă.

Procedura dacă ai pierdut buletinul în străinătate

Potrivit Ministerului de Externe, dacă ești cetăţean român şi, fiind în străinătate ai pierdut actul de identitate, banii sau alte obiecte, este bine să cunoști următoarele aspecte:

  • anunți imediat autorităţile locale de poliţie;
  • ai nevoie de prezenţa şi de declaraţiile unor martori care să ajute la descrierea faptelor şi a făptașului în cazul furtului CI;
  • solicită autorităţilor de poliţie emiterea unui raport cu bunurile furate;
  • dacă ți-a fost furat pașaportul sau alt act de identitate românesc, anunţă imediat Ambasada sau Consulatul României (acestea îți vor putea elibera un titlu de călătorie, pentru reîntoarcerea în ţară);
  • în cazul în care nu ai cum să revii în scurt timp în România, poți să soliciți eliberarea unui nou buletin prin intermediul unei persoane terțe. Acest demers se face pe baza unei procuri speciale, autentificată de consulatul sau de misiunea diplomatică a României din acel stat.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close