Antena 3 CNN Actualitate Locale Oamenii afectați de exploziile de la Crevedia trăiesc în containere: "Dacă aveți un dulap, nu refuzăm, din contră, vă mulțumim din toată inima"

Oamenii afectați de exploziile de la Crevedia trăiesc în containere: "Dacă aveți un dulap, nu refuzăm, din contră, vă mulțumim din toată inima"

Persoanele afectate de exploziile de la Crevedia, care au rămas fără case, își duc viața, de mai bine de trei săptămâni, cu lipsuri multe în containerele care le-au fost puse la dispoziție. Mulți dintre ei refuză să se mute și le cer autorităților să le repare casa.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Sep 2023   •   20:04

77 de locuințe au fost afectate în urma exploziei din Crevedia, iar oamenii care nu au mai putut locui în casele lor trăiesc acum în containere.

"Dacă aveți un dulap, nu le refuzăm, nu suntem pretențioși, din contră, vă mulțumim din toată inima, dacă ne puteți ajuta măcar să avem unde punem hainele, stăm trei persoane. Mai am un vecin care ne-a ajutat cu o imprimantă, o să le trebuiască la copii pentru școală", a declarat o femeie a cărei locuință a fost distrusă. 

Containerele au fost amplasate chiar lângă casele afectate de explozie. În ciuda faptului că, atât reprezentanții statului, cât și reprezentanții firmei GPL, acolo unde au avut loc exploziile, au făcut promisiuni oamenilor care au fost afectați, nimic nu s-a mișcat.

Citește și: Stațiile GPL refuză să mai încarce butelii după tragedia de la Crevedia

În continuare acoperișurile stau să cadă, pereții sunt plini de funingine și în interiorul acestor curți încă vedem pe jos fiare și lemne care au fost arse.

Cinci anchete vizează în prezent exploziile de la Crevedia cea inițială deschisă de Parchetul General, care cercetează in rem infracțiunea de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru, iar o a doua anchetă a Parchetului General verifică evaziunea fiscală, care ar fi fost comisă de firma Flagas în activitatea comercială.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Există un dosar pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel și alte 2 la DNA.

×
Subiecte în articol: explozia de la Crevedia
Parteneri
Cinci copii au fost răniți, după un accident în Argeș
x close