Antena 3 Actualitate Locale Oamenii din Focşani au primit un mesaj RO-Alert la o zi după o furtună de cod roşu

Oamenii din Focşani au primit un mesaj RO-Alert la o zi după o furtună de cod roşu

de Adrian Bonciu    |    03 Aug 2021   •   12:40
Oamenii din Focşani au primit un mesaj RO-Alert la o zi după o furtună de cod roşu
Sursa foto: Getty Images | Slavica | ISU Vrancea

Oamenii din Focşani şi localităţile limitrofe au primit un mesaj RO-Alert la o zi după o furtună de cod roşu.

Oamenii care locuiesc în Focşani şi în localităţile limitrofe au primit, în această dimineaţă, la ora 10.00, un mesaj RO-Alert despre o furtună de cod roşu care s-a produs, ieri după-amiază.

Astfel, marţi dimineaţă, oamenii au fost avertizaţi despre furtuna care s-a produs luni după-amiază.

Prin mesajul RO-Alert, oamenii erau avertizaţi că luni, în intervalul orar 16.25 - 17.15, zona se află sub o avertizare meteo de cod roşu de ploi, vijelii, descărcări electrice şi grindină.

"Evitaţi deplasările şi luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie. Urmaţi instrucţiunile autorităţilor. Accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul on-line ale DSU, IGSU şi ANM pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment. ISU Vrancea", se mai arăta în mesajl RO-Alert publicat de jurnaliştii de la monitoruldevrancea.ro.

Mesajul ar fi fost foarte util dacă ar fi fost primit înainte de producerea fenomenelor anunțate și nu după 17 ore de la instituirea codului roșu.

Oamenii din Focşani au primit un mesaj RO-Alert la o zi după o furtună de cod roşu

Rămâne de văzut dacă acest eveniment este o eroare de sistem sau serviciul RO-Alert nu este bine conceput și nu funcționează corespunzător, au notat jurnaliştii din Vrancea.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close