Antena 3 CNN Actualitate Locale Operații amânate, în unele spitale din Alba Iulia, din lipsă acută de sânge. Conducerea centrului de transfuzii cere ajutorul populației

Operații amânate, în unele spitale din Alba Iulia, din lipsă acută de sânge. Conducerea centrului de transfuzii cere ajutorul populației

Este disperare mare la centru de transfuzii sanguine din Alba Iulia, unde stocul de sânge este aproape epuizat. Conducerea centrului este disperată și nu știe cum să mai facă să atragă donatori.

Operații amânate, în unele spitale din Alba Iulia, din lipsă acută de sânge. Conducerea centrului de transfuzii cere ajutorul populației
Sursa foto: Facebook
de Dorin Galdău    |    22 Aug 2023   •   13:18

Telefoanele pe care le dau angajații centrului de transfuzii la vechii donatori se lovesc de refuzul acestora, din diferite motive, și astfel stocurile de sânge dispar. Nu și cererea, care este tot mai mare, pe zi ce trece. 

Conducerea centrului a transmis notificări către spitalele cu care colaborează de obicei, prin care i-a informat despre lipsa de sânge, ca să amâne pe cât posibil operațiile programate. Cu greu pot fi făcute și operațiile de urgență. 

Cererile de sânge, sau produse derivate din sânge, vin în număr tot mai mare la centrul de transfuzi sanguine. 

Conducerea centrului a transmis o solicitare chiar și unei unități militare, în speranța că va crește numărul de donatori. Totodată, la începutul lunii august, polițiștii au răspuns la apelul public al Centrului de Transfuzie Sanguină Alba privind criza de donatori, fenomen specific perioadei concediilor.

Dacă, într-o zi normală, numărul donatorilor se ridică la 30, în prezent cu greu se mai duc să doneze sânge aproximativ 12 donatori, ceea ce reprezintă un număr foarte mic. Toți trag speranța că numărul donatorilor va crește și că situația se va remedia.

Conducerea centrului de tranfuzii cere sprijinul populației, pentru a salva vieți

Avem nevoie URGENT de sânge și trombocite! Rugăm persoanele cu grupele 0, A, B, AB atât pozitiv cât și negativ să se prezinte la centru pentru donare! Vă mulțumim!, au transmis, luni, reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba, potrivit proalba.ro.

Relații la numărul de telefon 025.883.40.50.

"Avem stocuri foarte mici de sânge din toate grupele. La 0 pozitiv, negativ și A negativ  există riscul să nu putem asigura nici urgențele. Cererea este foarte mare. Ne sună zilnic reprezentanți din alte centre din țară să ne solicite sânge pentru pacienți din Alba internați acolo sau pentru a-i ajuta. Bineînțeles, spitalele din județul Alba solicită zilnic sânge, mai ales SJU Alba Iulia", precizează Dr. Ana Savu

×
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close