Antena 3 CNN Actualitate Locale Turiștii căutați ore în șir de salvamontiști ajunseseră la cazare, dar au uitat să-i anunțe și pe salvatori

Turiștii căutați ore în șir de salvamontiști ajunseseră la cazare, dar au uitat să-i anunțe și pe salvatori

Un grup de turişti cazaţi la o pensiune din comuna Lereşti a pus pe jar autorităţile. Au fost căutări disperate pe munte, mai ales că salvamontiştii aveau informaţii că oamenii au plecat fără lanterne, iar afară era ceaţă. În timp ce salvatorii încercau să îi găsească, ei au ajuns teferi la pensiune, fără să mai anunţe că nu mai au nevoie de ajutor. Timp de o oră au fost căutaţi tinerii.

Turiștii căutați ore în șir de salvamontiști ajunseseră la cazare, dar au uitat să-i anunțe și pe salvatori
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alex Nicodim
de Mariana Zaharia    |    26 Dec 2021   •   18:48

Update ora 21: 

Potrivit ultimelor informații, turiștii erau cazați la o pensiune din comuna Lerești.

Salvamontiștii i-au apelat din nou să afle în ce stare sunt și, surprinzător aceştia le-a răspuns. Turiştii i-au anunţat pe salvamontişti că sunt acasă, în siguranţă.

Aceştia au recunoscut că nu şi-au dat seama că trebuie sa îi anunțe că au ajuns cu bine.

Practic, echipa din teren a intervenit degeaba.

Știrea inițială:

Un grup de turiști plecaţi spre Vârful Iezer nu s-au mai întors în zona Voina, acolo unde erau cazați.

Salvamontişii sunt în căutarea lor, după un apel la 112.

Turiştii dispărţi nu au la ei lanterne, iar ceaţa nu permite să se orienteze. Deocamdată nu ştim despre ce număr de persoane este vorba. 

"O echipă a Salavamont Argeş a plecat din zona Voina şi încercă să meargă cât de mult posibil cu un ATV, până într-o zonă în care bănuiesc că ar fi turiştii. Vorbim de un grup plecat din zona Voina, spre vârful Iezer. Este o zonă de munte în care a nins şi este zăpadă. Unul dintre turişti a sunat la 112 şi a anunţat că nu au afecţiuni medicale, dar nu au lanterne, este ceaţă densă şi nu se mai pot orienta ca să găsească drumul înapoi.

Salvamontiştii nu ştiu despre câte persoane este vorba, pentru că nici măcar cei de la 112 nu au mai reuşit să îi mai prindă înapoi pe cei care au apelat şi să ceară mai multe informaţii sau coordonatele zonei în care se află.", a precizat Mariana Zaharia, reporter Antena 3.

Salvamontiştii fac tot posibilul să îi găsească, mai ales că s-a înserat, iar frigul şi zăpada de pe munte le poate pune vieţile în pericol.

Ştire în curs de actualizare...

×
Subiecte în articol: salvamontisti turisti
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close