Antena 3 CNN Actualitate Locale Operațiune de salvare pe mare, după ce un bărbat care făcea kitesurfing lângă Vama Veche s-a prins în plasele de pescuit

Operațiune de salvare pe mare, după ce un bărbat care făcea kitesurfing lângă Vama Veche s-a prins în plasele de pescuit

Operațiune de salvare pe mare, lângă Vama Veche, după ce un bărbat care ieșise în larg cu kite-ul fost la un pas să se înece. Acesta s-a blocat în plase de pescuit.

Operațiune de salvare pe mare, după ce un bărbat care făcea kitesurfing lângă Vama Veche s-a prins în plasele de pescuit
Sursa foto: Hepta | Zuma Press / Hugo Amaral
de Cătălina Buzoianu    |    11 Sep 2022   •   09:00

Un bărbat care a iești în larg cu kite-ul lângă Vama Veche a fost la un pas de moarte după a căzut în mare și s-a prins între niște plase de pescuit.

Turiștii care au sunat la 112 au spus că au observat că zmeul bărbatului fusese avariat de vânt iar el rămăsese blocat în mare. Imediat la fața locului s-a deplasat o ambarcațiune de la Inspectoratul de Situații de Urgență Dobrogea care a plecat din portul Mangalia dar și o autospecială SMURD care a pornit spre Vama Veche.

Bărbatul a fost recuperat de echipajul unei nave aparținând Agenției de Salvare pe Mare și ulterior echipajului medical l-a evaluat, dar acesta a refuzat transportul la spital.

Nu a fost singura intervenție a salvatorilor. La Olimp un bărbat aflat în pericol de înec a fost salvat în ultima clipă de echipajul unei ambarcațiuni iar mai apoi a fost transportat la spital pentru o evaluare amănunțită.

Pe litoral a bătut vântul și a fost steag roșu însă așa cum s-a întâmplat mai tot timpul în acest sezon, puțini au fost cei care au ținut cont de sfaturile salvamarilor iar aceștia au fost nevoiți sa intervină și să îi scoată la mal.

×
Subiecte în articol: Vama Veche kitesurfing
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close