Antena 3 CNN Actualitate Locale Oraşul din România care îşi face parc fotovoltaic din fonduri europene

Oraşul din România care îşi face parc fotovoltaic din fonduri europene

Centrala electrică fotovoltaică se realizează din fonduri europene, iar valoarea estimată a contractului este de aproape 10 milioane de lei fără TVA.

Oraşul din România care îşi face parc fotovoltaic din fonduri europene
Sursa foto: Pixabay
de Georgiana Adam    |    08 Feb 2024   •   13:16

Parcul fotovoltaic se realizează din fonduri europene

Au fost primite opt oferte pentru realizarea parcului fotovoltaic din zona Arena Oradea. 

Proiectul a fost depus de Direcția Management Proiecte Internaționale în cadrul "Programul pentru energie în România" și este finanțat prin Mecanismele financiare SEE și Norvegia 2014‐2021.

Investiția constă în realizarea unei centrale electrice fotovoltaice amplasate în parcarea de pe strada Traian Blajovici, destinată în special autoconsumului de energie electrică prin alimentarea cu energie electrică a stației termice geotermale (STG) și a stațiilor de încărcare auto aparținând Sălii Polivalente.

Pentru realizarea investiției, se propune un sistem de module fotovoltaice montate pe o structură metalică fixă, cu fundații de beton, orientate spre sud-est, sud-vest, la un unghi de înclinație de 10 grade, grupate în șiruri.

Ele vor fi conectate la invertoare de 20 kVA, distribuite, după o configurație definitivată de către proiectant, care să acopere parțial baza de consum de energie electrică a Stației Termice Geotermale, realizată în vecinătatea Sălii Polivalente, în timpul zilei.

Astfel, conform dimensionărilor realizate se vor instala un număr de aproximativ 1.480 de module fotovoltaice, cu o putere totală instalată de aproximativ 858,40 kWp, care vor deservi atât parcarea cât și Sala Polivalentă.

Parcul fotovoltaic din zona Arena Oradea se realizează din fonduri europene. 

Pentru realizarea parcului fotovoltaic din zona Arena Oradea au fost depuse opt oferte: patru ofertanți unici și patru asocieri de firme. 

Valoarea estimată a contractului este de 9.982.337,42 lei fără TVA, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close