Antena 3 CNN Actualitate Locale Oraşul din România care a inaugurat şapte pasaje rutiere într-o singură zi

Oraşul din România care a inaugurat şapte pasaje rutiere într-o singură zi

Un oraş din România a inaugurat nu mai puțin de şapte pasaje rutiere într-o singură zi, în cadrul celei mai mari lucrări din ultimii 30 ani.

Oraşul din România care a inaugurat şapte pasaje rutiere într-o singură zi
Sursa foto: Youtube Primăria Oradea
de Claudia Popovici    |    03 Ian 2024   •   22:00

Anul 2023 s-a finalizat pentru Oradea cu un succes la care a participat toată comunitatea. 

Bisericile au tras clopotele, iar șoferii au claxonat puternic în momentul în care autorităţile au inaugurat, pe 31 decembrie, nu mai puțin de şapte pasaje rutiere în zona Centrului Civic şi a Pieței Cetate. Acestea reprezintă cele mai mari lucrări din ultimii 30 ani.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Aceste pasaje sunt cadoul pe care orădenii, prin răbdarea de care au dat dovadă în timpul lucrărilor, l-au ‘împrumutat’ constructorilor şi municipalității, şi care acum le este restituit, pentru a se bucura din plin de el, după cum merita”, a transmis primarul Florin Birta, citat de businessmagazin.ro. 

În 2024, noile pasaje vor elimina blocajele în trafic în cel mai important nod rutier din interiorul orașului, vor asigura circulația fluentă a tramvaielor şi respectarea cadenței acestora, iar piaţa de deasupra pasajului mare, între Catedrala Ortodoxa şi Parcul 1 Decembrie, va asigura traversarea în siguranță a pietonilor dinspre centrul vechi înspre cetate.

 

 

×
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close