Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașele din România unde se instalează camere video cu Inteligență Artificială pe aeroporturi | "Vor revoluționa problemele de securitate!"

Orașele din România unde se instalează camere video cu Inteligență Artificială pe aeroporturi | "Vor revoluționa problemele de securitate!"

Autoritățile române fac demersuri pentru securizarea aeroporturilor cu tehnologii moderne.

Orașele din România unde se instalează camere video cu Inteligență Artificială pe aeroporturi | "Vor revoluționa problemele de securitate!"
Sursa foto: hepta / DPA Images / Lando Hass
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Ian 2024   •   13:20

În acest context se înscrie efortul de a instala tehnologie video bazată pe Inteligență Artificială, IA.

O companie care deține poziția de lider mondial în soluții de analiză video IA a câștigat trei contracte pentru implementarea tehnologiei de ultimă generație pe aeroporturile românești.

Compania se numește Ipsotek și a primit aceste proiecte prin intermediul partenerului său UTI Construction and Facility Management (UTI CFM.

UTI CFM și Ipsotek au fost deja implicate în mai multe proiecte anterioare, inclusiv la Aeroportul Henri Coandă din București în 2020.

Acum însă, contractele vizează aeroporturile Cluj, Sibiu și Satu Mare.

Bagaje abandonate și vehicule suspecte, depistate pe aeroporturile românești cu ajutorul Inteligenței Artificiale

Tehnologiile instalate pe cele trei aeroporturi vor permite detectarea bagajelor abandonate, intrarea neautorizată a vehiculelor în zone cu restricții, identificarea vehiculelor abandonate și alte soluții de analiză video.

"Aceste noi proiecte reprezintă etape importante în ceea ce privește securitatea și excelența operațională pe aeroporturile din România.

Acest parteneriat a avut un rol esențial în extinderea prezenței noastre pe piața românească. Experiența vastă și capacitățile de integrare ale companiei, împreună cu software-ul de ultimă generație de analiză video al Ipsotek, au permis introducerea fără probleme a soluțiilor avansate de securitate în regiune.

Implementarea planificată a soluțiilor de analiză video IA pe aeroporturile din Cluj, Sibiu și Satu Mare va revoluționa procesele operaționale și de securitate", a declarat Stephen Papaloizou, directorul în cadrul Ipsotek

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close