Antena 3 Actualitate Locale Top 10 oraşe din România în care nu merită să trăieşti

Top 10 oraşe din România în care nu merită să trăieşti

de Georgiana Adam    |    01 Iul 2021   •   10:34
Top 10 oraşe din România în care nu merită să trăieşti
Sursa foto: Primaria Alexandria/Facebook

Costul vieţii în România a crescut mult faţă de ultimii cinci ani, la fel ca şi salariul minim sau inflaţia. Preţurile au ajuns şi ele ridicate, iar transportul lasă de dorit.

Într-un top realizat de agenţia de marketing D&D Research, găsim numele unor orașe din estul, sudul și vestul țării: Reşiţa, Alexandria, Vaslui, Focşani, Piatra-Neamţ, Satu-Mare, Tulcea, Călăraşi, Botoşani şi Brăila.

Alexandria, în topul oraşelor de nelocuit

În orașele amintite, costul vieții este dezechilibrat, iar perspectivele sunt sumbre.

"Costul vieţii reprezintă percepţia pe care o au oamenii despre cât de scumpă este viaţa în oraşul în care locuiesc. El înglobează de regulă cheltuielile de zi cu zi, precum coşul de alimente, utilităţile, plata pentru bunurile şi serviciile necesare traiului obişnuit. 

Spre exemplu, un cost al vieţii care pare la prima vedere mai neavantajos, poate fi perceput de către oameni ca fiind mai avantajos, în condiţiile în care aceştia simt că au parte de alte beneficii arondate calităţii vieţii. 

Bucureşti, Cluj şi Sibiu - cel mai scumpe oraşe

De exemplu, o zonă mai scumpă poate fi şi în acelaşi timp mai sigură, modernă sau mai", explică Vlad Tureanu, Partener şi Quantitative Research Director la D&D Research.

Totuşi, există şi un clasament al orașelor în care merită să trăim, dar și costurile sunt ridicate. Acestea sunt: București, Cluj Napoca, Sibiu, Brașov, Oradea, Piteşti, Timişoara, Târgu Mureş, Craiova şi Iaşi.
 

×
Subiecte în articol: orase preturi

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close