Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul din România care este sufocat de gunoaie | Primăria a fost amendată de Garda de Mediu

Orașul din România care este sufocat de gunoaie | Primăria a fost amendată de Garda de Mediu

Un oraș din țara noastră s-a transformat într-un adevărat focar de infecție. Gunoiul menajer nu a mai fost ridicat de către cei de la salubrizare de cel puțin două luni, după ce aceștia au pierdut licența de funcţionare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Mar 2024   •   14:52

Orașul vâlcean Băbeni este sufocat de mormanele de gunoaie. Primăria Băbeni nu mai are contract cu o firmă de salubrizare, iar localnicii sunt disperați și revoltați.

Ghenele sunt arhipline, iar orașul s-a transformat într-un focar de infecție. Localnicii sunt nevoiți să suporte mirosuri groaznice, însă, spun ei, problema este una veche, dar autorităţile nu s-au implicat suficient.

”Primăria răspunde, nu noi. Noi, locatarii, am plătit până în decembrie .Dacă primăria nu ia nicio evidență, ce să facem.

Acum, normal că te afectează, e mizerie, miros, dar au promis ca vin să le ia”, spun localnicii.

Astfel, oamenii au solicitat intervenția Gărzii de Mediu, care a amendat primăria cu 60.000 lei.

”Trebui să încheie contract domnul primar cu un operator. Nu are contract de ridicare a deșeurilor”, a declarat Ștefan Păun, Garda de Mediu Vâlcea.

Pe de altă parte, primarul din Băbeni promite să rezolve problema în cel mai scurt timp.

”Sper ca săptămâna viitoare să finalizez întreaga colectare a gunoaielor din Băbeni și să aduc localitatea la nivelul la care mi-l doresc”, a declarat Ștefan Bogdan, primarul din Băbeni.

Consiliul local a aprobat suma de 300 de mii de lei pentru salubrizare, însă problema nu a fost rezolvată pentru că primarul nu ar fi contractat o firmă specializată şi nici nu a instituit o taxă specială pentru ridicarea gunoaielor.

×
Subiecte în articol: gunoaie Băbeni primar
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close