Antena 3 CNN Actualitate Locale Orașul în care un mare producător german deschide două fabrici. Investiția se ridică la sute de milioane de euro și va genera sute de locuri de muncă

Orașul în care un mare producător german deschide două fabrici. Investiția se ridică la sute de milioane de euro și va genera sute de locuri de muncă

Un producător german investește sute de milioane de euro într-un județ din România și deschide două obiective industriale în municipiul reședință de județ.

Orașul în care un mare producător german deschide două fabrici. Investiția se ridică la sute de milioane de euro și va genera sute de locuri de muncă
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2024   •   20:00

Este vorba despre grupul german Karl Mayer, care activează în industria mașinilor textile, relatează presa națională și locală.

Karl Mayer va ridica mai multe obiective industriale, investiția inițială fiind estimată la 25 de milioane de euro, iar proiectul complet, la mai mult de 500 de milioane de euro.

Conform presei locale, producătorul german vrea să-și relocheze în România una dintre fabricile de ace de cusut din Asia.

Aceasta urmează să fie găzduită într-o hală de pe platforma IMMUM (fosta întreprindere Mecanică de Mașini și Utilaj Minier) din Baia Mare.

Al doilea obiectiv este un centru de mentenanță pentru utilajele grupului german.

Presa locală: 700 de noi locuri de muncă, în urma investițiilor făcute de producătorul german

Centrul va funcționa tot în Baia Mare, la fosta fabrică de textile Maratex.

Cel de-al treilea proiect este și cel mai consistent din punct de vedere financiar: o unitate de producție a mașinilor-unele cu comandă numerică în localitatea Groși din județul Maramureș, pe o suprafață de 12 hectare.

Presa locală scrie că proiectul complet al celor de la Karl Mayer va implica înființarea a 700 de locuri de muncă.

Grupul Karl Mayer a pornit ca afacere de familie, fiind constituit în 1937.

În prezent, are mii de angajați în întreaga lume și filiale în SUA, India, Italia, Hong Kong, Japonia, China, Bangladesh și Elveția, fiind primul mare investitor străin în județul Maramureș, în ultimii 15 ani.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
MAE a refuzat intrarea în țară a unei delegații de la Kremlin. Rusia amenință
x close