Antena 3 CNN Actualitate Locale Oraşul din România unde o toaletă publică costă cât un apartament

Oraşul din România unde o toaletă publică costă cât un apartament

Toalete de zeci de mii de euro, achiziționate din bani publici, dar nefuncționale! Se întâmplă în Orşova, oraș turistic al României, acolo unde autoritățile pasează responsabilitatea dintr-o parte în alta. Preţul unei astfel de investiţii se ridică la 34.000 de euro, atât cât valorează un apartament în oraş.

Oraşul din România unde o toaletă publică costă cât un apartament
Sursa foto: Facebook
de Mădălin Ene    |    13 Apr 2022   •   14:10

Paradoxul investițiilor publice se regăsește în municipiul Orșova, acolo unde, în luna noiembrie a anului trecut, administrația locală a achiziționat două toalete publice, în valoare de nici mai mult, nici mai puțin de 70 de mii de euro.

Aceste toalete au fost amplasate pe domeniul public, dar stau închise și sunt nefuncționale.

Autoritățile dau vina de la una la alta, invocând motive care mai de care mai bizare pentru faptul că această investiție este nefuncțională.

O toaletă a costat 34.000 de euro

Bogdan Duică, viceprimar Orșova, spune că primarul a specificat faptul că toaletele sunt doar pentru turişti, nu şi pentru locuitori. Viceprimarul mai spune că o toaletă a costat 34.000 euro, însă în 3-4 ani, investiţa se va amortiza.

Cu toste acestea, autoritățile promit să îndrepte situația.

Marius Stoica, primar Orșova, afirmăca toaletele sunt închise, pentru că au fost temperaturi scăzute şi că riscau conductele să fie îngheţate. Edilul mai spune că au costat mulţi bani, dar ca propunerea de achiziţionare este a consilierilor PNL.

Indignarea cetățenilor este cu atât mai mare cu cât o astfel de toaletă costă cât un apartament în Orșova

Localnii spun că este o investiţie prea mare, având în vedere că toaletele nici nu funcţionează şi mai ales că s-au cheltuit mulţi bani.

Între timp, până autoritățile găsesc o cale de mijloc și vor remedia situația, sezonul turistic bate la ușă, iar toaletele publice zac tot nefolosite, pe domeniul public.

×
Subiecte în articol: Orsova toaleta publica apartament
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close