Antena 3 CNN Actualitate Locale Ornament din beton, prăbușit peste o copertină aflată la intrarea în Spitalul de Urgență Brăila

Ornament din beton, prăbușit peste o copertină aflată la intrarea în Spitalul de Urgență Brăila

Un ornament din beton s-a desprins de la etajul șase al Spitalului Județean de Urgență Brăila și s-a prăbușit peste o copertină aflată la intrarea destinată pacienților.

Ornament din beton, prăbușit peste o copertină aflată la intrarea în Spitalul de Urgență Brăila
Sursa foto: Facebook
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2023   •   10:04

Bucata de beton s-a prăbușit la intrarea în secția de Internări, folosită doar de pacienți.

Incidentul a fost anunțat prin apel la 112, marți după-amiază, iar la fața locului s-au prezentat pompierii din cadrul ISU Brăila.

"Este o bucată de ornament care s-a desprins de pe faţada clădirii şi a căzut pe o copertină, acolo unde este rampa veche a spitalului. Intrarea aceasta este folosită doar de pacienți.

Clădirea este foarte veche și urmează să intre în reabilitate. Bucata care s-a desprins este un ornament foarte vechi. Nu a rănit nimeni, din fericire”, a declarat pentru ziarul Adevărul, Delia Râşnoveanu, managerul Spitalului Județean din Brăila.

După incident,  președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, a anunțat că imobilul va intra în reabilitare.

Citește și: Acoperiș prăbușit parțial la Sanatoriul Marila din Oravița. Peste 60 de pacienți cu TBC și bolnavi cronic au fost evacuați

De asemenea, acesta a cerut ca toate clădirile să fie verificate de urgență, astfel încât să fie eliminat riscul producerii unor tragedii.

"Un eveniment nefericit a avut loc la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brăila. Un ornament din beton s-a desprins de la etajul VI şi a căzut peste o copertină.

Nu s-au înregistrat victime, din fericire. Aceste lucruri nu ar trebui să se întâmple, iar în sensul acesta Consiliul Județean Brăila a accesat peste 38 milioane lei, din care 15 milioane lei reprezintă fonduri europene pentru reabilitarea corpului A al Spitalului.

Proiectul este în licitație. Am cerut astăzi ca toate clădirile care funcționează ca instituții spitalicești să fie verificate și expertizate pentru ca astfel de evenimente să nu se mai repete!”, a transmis președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Chiriac, potrivit adevarul.ro.

Pompierii care s-au deplasat la fața locului au îndepărtat ornamentul căzut și au verificat și celelalte componente ale clădirii.

×
Subiecte în articol: Brăila spital
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close