Antena 3 CNN Actualitate Locale "Păcăleala cu oale" încă se practică în România. "Aveți mare grijă, nu vorbiți cu ei!"

"Păcăleala cu oale" încă se practică în România. "Aveți mare grijă, nu vorbiți cu ei!"

O femeie din Cluj a fost abordată de un bărbat care vindea oale "de calitate" dar ei i-a propus să accepte gratis câteva, pentru a le proba. Ce a urmat când femeia a refuzat oferta.

"Păcăleala cu oale" încă se practică în România. "Aveți mare grijă, nu vorbiți cu ei!"
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Dec 2023   •   21:00

Vânzătorul i-a propus femeii să accepte diferite tigăi și oale, totul fiind gratis dar cu condiția ca aceasta să îi returneze ambalajele, scrie stiridecluj.ro. Femeia a refuzat oferta şi apoi fiica ei a întrebat alți clujeni dacă au auzit de această ofertă incredibilă.

"Bună ziua. Astăzi mama mea (70+) a fost abordată de un domn ca să-i dea ceva oale, tigaie, cică de la zepter. Mama a refuzat oferta, dar am înțeles ca domnul ar fi fost foarte insistent :că îi da gratuit și s-ar fii legat de mama ca îl refuză pentru că este "ungur"... Ca la final să-i spună ca îi da totul gratuit, urmând ca mama să-i trimită înapoi doar ambalajul gol. Mă gândeam dacă v-ați mai confruntat careva cu asemenea situație? Părinții sau copii? O seara frumoasă", este mesajul pe care l-a postat femeia pe un grup destinat clujencelor.

Citeşte şi: Bătrâni din Bucureşti, sechestrați și amenințați pentru a le fi luate moștenirile. Erau forțați să se căsătorească cu persoane mai tinere pentru a le lăsa averile

A aflat că mulţi au auzit de o astfel de păcăleala și că rudele unora au căzut din păcate în plasă.

"Aveti mare grijă, că știu pe cineva la care a fost tot așa şi i-a vândut multe măgării și i le-a dat la un preț foarte mare, omul fiind în vârstă a fost prostit și golit de vreo 3000 de lei".

"Au intrat în casă la o mătuşă care a rămas fără 2500 euro!!! Aceeași stil au folosit și cu un vecin, dar soţia lui era acasă şi a ameninţat că cheamă poliţia și au plecat. Grijă mare, ăsta e modul lor de operare, cică dau oale Zepter gratis!!"

"Tot similar scenariul, unchiul meu, 80 de ani foarte lucid, însă naiv, abordat singur pe stradă în Gheorgheni și convins până la urmă să meargă acasă împreună să-i livreze "ajutorul" - omul ajută bătrânii pe stradă acesta a fost începutul poeziei... "I-a livrat" un set de oale și capace (6 buc.) cu peste 700 lei - asta fiind suma totală pe care o avea la el... "Vânzătorul" foarte insistent, a pus multe întrebări... Și mai avea tot felul de produse în mașină cu numere de Covasna.

Ulterior s-a luat legătura cu poliția, însă au spus că nu au ce să facă, că este abuz de încredere (deși nu înțeleg cum nu e înșelăciune!?). Totuși au spus că vor atenționa echipajele din cartier, pentru că aveam această informație cu numărul de înmatriculare (doar județul, nu complet)."

Escrocii folosesc diferite metode. Pe unii naivi îi conving să cumpere oalele la prețuri extrem de mari, pe alții îi păcălesc că acestea sunt gratuite însă când acceptă încep să-i hărțuiască pentru bani până cedează iar în alte cazuri toată afacerea cu oale este un pretext pentru furturi.

×
Subiecte în articol: pacaleala oale Cluj România teapa
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close