Antena 3 CNN Actualitate Locale Pachetele românilor trimise de Crăciun rudelor din străinătate, verificate la sânge de polițiștii de frontieră din Austria

Pachetele românilor trimise de Crăciun rudelor din străinătate, verificate la sânge de polițiștii de frontieră din Austria

Pachetele cu mâncare de Crăciun trimise românilor plecați la muncă în străinătate de rudele rămase în țară sunt verificate la sânge de grănicerii austrieci. 

Pachetele românilor trimise de Crăciun rudelor din străinătate, verificate la sânge de polițiștii de frontieră din Austria
Sursa foto: Getty Images
de Georgiana Adam    |    14 Dec 2023   •   14:59

Multe dintre genți conțin produse alimentare preparate în casă, neambalate, iar acestea nu trec mereu de vigilența vameșilor străini.

Românii le trimit rudelor plecate în străinătate pachete generoase pe care le încarcă pe microbuze și le trimit în Franța, Spania, Anglia și în multe ţări pe unde sătmărenii s-au acomodat.

Cel mai adesea, românii le trimit rudelor din străinătate în această perioadă cârnați, tobă, carne tocată, șnițele, murături, dar şi băuturi cum sunt pălinca și vinul de casă, cu toate că transportul acestor produse peste graniță este contrar legii. 

Acest lucru îl știu și polițiștii de frontieră austrieci, care în această perioadă se activează mai puternic decât altădată și iau la controlat bagajele microbuzelor, în căutarea produselor interzise.

Nu de puține ori s-a întâmplat ca pachetele cu alimente de Crăciun trimise românilor din străinătate să nu mai ajungă la destinatar, ci sa fie confiscate la intrare în Austria, potrivit obiectiv-sm.ro.

×
Subiecte în articol: mancare Austria pachete cu mâncare
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close