x close

Încă un pacient care a ”omis” să spună că este suspect de COVID-19. Doi angajați ai Ambulanței, în izolare

de L.D.    |    09 Apr 2020   •   09:52
Încă un pacient care a ”omis” să spună că este suspect de COVID-19. Doi angajați ai Ambulanței, în izolare hepta

Un medic și un ambulanțier din cadrul Serviciului de Ambulanță al Județului Constanța au fost nevoiți să intre în izolare după ce, în noaptea de miercuri spre joi au îngrijit un pacient cu astm, care a omis să spună la telefon că este supect de COVID-19.

În urma unui apel la 112, în noaptea de miercuri spre joi, o ambulanță s-a deplasat la domiciliul unui bărbat din Constanța care a acuzat o criză de astm.

În timp ce medicul încerca să afle date despre istoricul medical al pacientului, a aflat, printre altele, că acesta a intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19 și că are deja testul pentru coronavirus făcut, lucru pe care nu l-a precizat la telefon.

„În cursul nopții un echipaj al SAJ a fost solicitat la un pacient în Constanța. Motivul solicitării a fost criză de astm! În timpul anamnezei, colega mea a aflat că pacientului i se recoltase testul COVID, deoarece intrase în contact cu o persoană pozitivă”, au transmis, joi, reprezentanții SAJ Constanța.

După intervenție, medicul și ambulanțierul care au intervenit la caz au intrat în autoizolare.

„Doresc să îi rog pe cei care sună pentru probleme medicale la 112, să nu ascundă adevărul: să spună dacă prezintă febră, dacă tușesc, dacă respiră greu, dacă au intrat în contact cu cineva bolnav! Altfel o să se ajungă la situația de a ajunge foarte târziu la caz, deoarece nu o să avem suficiente echipaje”, este apelul făcut de reprezentanții Ambulanței Constanța.

Sursa: Mediafax

Citeşte mai multe despre:

suspect coronavirus ambulanta a mintit Constanta astm
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati