Antena 3 CNN Actualitate Locale Pacient bătut, sedat şi legat de pat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Oradea | Un medic a încercat să muşamalizeze cazul

Pacient bătut, sedat şi legat de pat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Oradea | Un medic a încercat să muşamalizeze cazul

Un incident revoltător a avut loc la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean din Oradea. 

Pacient bătut, sedat şi legat de pat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Oradea | Un medic a încercat să muşamalizeze cazul
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Botez    |    14 Sep 2022   •   08:31

Un asistent și un infirmier sunt acuzați că au bătut cu pumnii un pacient bolnav de epilepsie

Alături de ei, un medic este acuzat că a preferat să ascundă faptul că bărbatul a fost bătut, sedat și legat de pat de angajații spitalului. 

Supărarea infirmierului de pe secția de psihiatrie a Spitalului din Oradea a fost declanșată de refuzul pacientului de a intra în salon în momentul în care i s-a cerut ferm asta. 

Omul s-a scuzat că vorbește la telefon cu soția și nu vrea să-i deranjeze pe ceilalți pacienți din cameră, doar că infirmierul nu a mai așteptat să închidă telefonul și l-a chemat pe asistent. 

Împreună l-au imobilizat și l-au dus în salon, în timp ce l-ar fi lovit cu pumnii peste spate, pentru a nu opune rezistență. Acolo, orădeanul ar fi fost legat de pat, dar și sedat. 

Șocante este însă și reacția medicului ce l-ar fi sfătuit pe bărbat să nu facă plângere împotriva celor doi, deoarece va mai avea nevoie de ajutorul lor, fiind vorba despre un pacient cu epilepsie. 

În cele din urmă, orădeanul a obținut un certificat medico-legal și a acționat în instanță pe toți cei trei.

Infirmierul și asistentul s-au ales cu câte un an de închisoare cu suspendare, muncă în folosul comunității pentru 90 de zile, dar și plata unor daune morale în valoare de 10.000 de lei. Medicul a scăpat cu un simplu avertisment. 

Hotărârea magistraților a fost deja atacată de ambele părți, iar judecătorii de la Curtea de Apel Oradea vor trebui să decidă dacă păstrează sau nu această sentință. 
 

×
Subiecte în articol: epilepsie bătaie spital Oradea
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close