Antena 3 CNN Actualitate Locale Furt la Spitalul Municipal Sebeș. Un pacient a confundat un aparat medical cu aspiratorul și l-a luat acasă

Furt la Spitalul Municipal Sebeș. Un pacient a confundat un aparat medical cu aspiratorul și l-a luat acasă

Un bărbat este judecat pentru furt calificat, după ce a sustras un aparat medical din incinta Spitalului Municipal Sebeș. La audieri, acesta a mărturisit că a confundat dispozitivul cu un aspirator.

Furt la Spitalul Municipal Sebeș. Un pacient a confundat un aparat medical cu aspiratorul și l-a luat acasă
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Noi 2023   •   15:10

După ce a primit tratamentul necesar, pe 7 martie 2023, la plecarea din spital, bărbatul din Sebeș a sustras și un aparat medical.

”Profitând de neatenția personalului Compartimentului de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Sebeș, a sustras din incinta structurii un aparat de nebulizare.

Ca urmare a sesizării depuse de către Spital, la data de 08.03.2023 organele de Poliţie s-au deplasat la adresa la care locuieşte suspectul.

După ce i-au adus la cunoştinţă faptul că a fost înregistrat video în timp ce a sustras aparatul de nebulizare de camerele de supraveghere amplasate în incinta Spitalului Municipal Sebeș, acesta a indicat în interiorul curţii o groapă, de unde a scos o plasă de rafie de culoare alb cu roşu, în care se afla un aparat de nebulizare de culoare albastră prevăzut cu bidon din plastic de culoare albă, pe care era aplicat un autocolant cu inscripţia Nebulizator Urgenţă”, se precizează în rechizitoriul procurorilor. 

Citește și: Medicul Leon Dănăilă a dezvăluit secretul longevității sale: "Deși am trecut de pragul de 90 de ani, încă profesez ca neurochirurg"

La audieri, bărbatul a recunoscut fapta, precizând că în acea seară se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a apelat la serviciile medicale, fiind transportat cu o ambulanţă la spital. 

Bărbatul a mai mărturisit că a observat aparatul de nebulizare după ce i-a fost administrat tratamentul injectabil.

În final, confundându-l cu un aspirator, de care avea nevoie acasă, bărbatul l-a luat de pe holul spitalului și l-a dus la domiciliu.

Acum, acesta riscă până la cinci ani de închisoare, potrivit ziare.com.

Un nebulizator este un dispozitiv medical care generează aerosoli pentru îmbunătățirea respirației, fiind folosit în terapiile destinate tratării afecțiunilor respiratorii.

×
Subiecte în articol: spital Alba furt aparat medical
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close