Antena 3 CNN Actualitate Locale Pacient târât pe scări până la parter, după ce s-a baricadat într-un salon, la Spitalul Judeţean din Botoșani

Pacient târât pe scări până la parter, după ce s-a baricadat într-un salon, la Spitalul Judeţean din Botoșani

Scene incredibile petrecute în Spitalul Judeţean din Botoșani, în noaptea de duminică spre luni. Un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din Botoşani, adus la spital de poliţie, după ce a provocat scandal în familie, a creat scene greu de imaginat într-o unitate sanitară.

Pacient târât pe scări până la parter, după ce s-a baricadat într-un salon, la Spitalul Judeţean din Botoșani
de Cătălin Onofrei    |    02 Aug 2021   •   15:25

Bărbatul, internat într-un salon de la etajul trei al spitalului, s-a baricadat în interior, blocând uşa cu paturile din salon. Ulterior, cu o tăblie de la pat, a spart un geam şi a început să ameninţe cadrele medicale.

Speriate, acestea au apelat la ajutorul jandarmilor, dar, pentru că oamenii legii nu au reuşit să se înţeleagă cu el, patru jandarmi s-au echipat cu echipamentul special pentru revolte, cu scuturi şi căşti şi au spart uşa, după care au folosit spray-ul iritant lacrimogen.

"Bărbatul a ieşit din salon, s-a comportat zgomotos după care, din informaţiile primite, s-a baricadat în interiorul salonului şi a provocat distrugerea parţială a încăperii", a declarat Ioan Asaftei, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Pacient târât din salon până la parter

Nici aşa, însă, pacientul agresiv nu s-a calmat, fiind nevoie ca acesta să fie imobilizat şi culcat la pământ. A fost scos mai mult târât din salon până la parter, de unde o ambulanţă l-a preluat şi transportat la Secţia de Psihiatrie.

"În această dimineață, la ora 05.00, un echipaj de jandarmerie s-a deplasat la Spitalul Mavromati, personalul medical sesizând prin apel 112 faptul că un bărbat internat a devenit agresiv. Jandarmii au procedat la imobilizarea bărbatului, care între timp a blocat ușa de intrare în salon cu câteva pături și a spart sticla de la fereastră. În urma verificărilor efectuate, au fost întocmite acte de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, iar bărbatul a fost internat la Secția de Psihiatrie", a precizat Dan Izotov, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Botoşani.

Bărbatul este cunoscut cu internări la psihiatrie

Bărbatul a fost transportat iniţial la spital după ce cineva a sunat la 112 spunând că acesta îşi sechestrază soţia.

"În noaptea de duminică spre luni am fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că o femeie din municipiul Botoşani ar fi sechestrată în locuinţă. Poliţiştii care s-au deplasat la adresa indicată au constatat că cele sesizate nu se confirmă, însă, soţul femeii avea un comportament recalcitrant motiv pentru care a fost preluat de poliţişti şi transportat la o unitate spitalicească", a declarat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Poliția a ajuns la bărbat acasă pentru că a existat apel la 112 cu privire la faptul că și ar fi sechestrat soția. El era agitat și a fost internat  la SJU cu suspiciune de AVC. 

Dimineața a intrat în agitatie, s-a baricadat în salon și a început să distrugă salonul. La 6 dimineața a fost imobilizat de jandarmi, care au intrat peste el in salon, și a fost dus la psihiatrie. 

 

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close