Antena 3 CNN Actualitate Locale O pacientă cu arsuri pe 65% din suprafața corpului, transportată din Tulcea la un spital în Germania

O pacientă cu arsuri pe 65% din suprafața corpului, transportată din Tulcea la un spital în Germania

O pacientă din Tulcea a fost transportată cu un elicopter SMURD, la un spital din Germania. Femeia suferise arsuri pe 65% din suprafața corpului.

O pacientă cu arsuri pe 65% din suprafața corpului, transportată din Tulcea la un spital în Germania
Sursa foto: Facebook / DSU
de Maria Zărnescu    |    14 Mai 2021   •   23:19

Pacienta a fost monitorizată pe tot parcursul zborului. Femeia, în vârstă de 37 de ani, a suferit arsuri de gradul II și III, pe 65% din suprafața corpului.

Femeia a fost diagnosticată prin arsură termică, prin lichid fierbinte, iar ulterior s-a decis transferul acesteia la o unitate medicală din Germania.

"Misiune externă SMURD, pentru salvarea unei paciente cu arsuri. Astăzi, 14.05.2021, aeronava SMURD Cessna Citation V, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a efectuat o misiune externă pe ruta București - Tulcea - Hamburg , Germania, pentru transferul, în regim de urgență, a unei paciente în vârstă de 37 de ani diagnosticată cu arsură termică prin lichid fierbinte gr. II-III, pe 65% din suprafața corporală.

Pacienta a fost monitorizată și asistată medical pe tot parcursul zborului, fiind predată în siguranță medicilor din Germania.

Echipa medicală de la bordul aeronavei a fost formată din specialiști din cadrul UPU-SMURD București.", a transmis Departamentul pentru Situații de Urgență.

Pe parcursul zborului, femeia a fost asistată și monitorizată medical. În Germania, costurile recuperării medicale vor fi suportate de Ministerul Sănătății.

×
Subiecte în articol: pacienta arsuri transport Germania SMURD
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close