Antena 3 CNN Actualitate Locale Pacienți bolnavi, trimiși acasă să moară. Un medic, înregistrat când negocia internări - VIDEO cu camera ascunsă

Pacienți bolnavi, trimiși acasă să moară. Un medic, înregistrat când negocia internări - VIDEO cu camera ascunsă

Pacienți bolnavi, trimiși acasă să moară. Un medic, înregistrat când negocia internări - VIDEO cu camera ascunsă
de M.Z.    |    04 Oct 2017   •   10:43

Lipsa banilor reduce șansele la viață în cazul pacienților din Râmnicu Sărat. Medicii aleg cu atenție cazurile care rămân în spital. Cei care sunt grav bolnavi sunt trimiși din start acasă, din cauza lipsei de fonduri de la Casa de Asigurări. 

Filmat cu o cameră ascunsă, un medic recunoşte senin că nu toţi bolnavii au şansa la tratament. 

Aşa se negociază internarea unui bolnav în Spitalul din Râmnicu Sărat. Medicul de gardă îşi sună şeful, iar acesta din urmă decide cine are dreptul la un pat în salon. 

La ultima negociere, medicul de gardă a fost filmat de un bolnav de diabet, care aştepta să fie internat. Bărbatul a fost şocat să audă, chiar din gura celui ce trebuia să-l trateze, că un pacient murise recent, după ce a fost trimis acasă. 

Negocierea internărilor la camera de gardă a fost postată pe internet. 

Pentru dialogul din cabinet, medicul filmat are explicaţii, iar şefii lui scuze. 

”Presiunea psihică asupra noastră este foarte mare, nu văd de ce aș putea fi sancționat”, spune Paul Eugen Ranja, medicul filmat de pacient.

”Sunt în medie 80 de prezentări pe zi, medicul își pierde energia și timpul cu situații care nicidecum nu reprezintă urgențe”, susține Felicia Vasile, director medical la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Medicul va ajunge totuşi în Comisia de disciplină. Pe internet, spitalul se prezintă ca unul dintre cele mai moderne din ţară, după ce a primit sume importante de la autorităţile locale, pentru investiţii.

Spitalul a primit lunar de la Casa de Sănătate suma pe care a cerut-o, adică peste 1,7 milioane lei.

×
Subiecte în articol: bolnavi Casa de Asigurari de Sanatate
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close