Antena 3 CNN Actualitate Locale Pană de curent pentru mii de locuitori din Argeș. Un tranformator a luat foc, dar proprietarul terenului blochează reparaţia

Pană de curent pentru mii de locuitori din Argeș. Un tranformator a luat foc, dar proprietarul terenului blochează reparaţia

Aproximativ 4.000 de locuitori din două comune din Argeș sunt afectați de o pană de curent, cauzată de un transformator care a luat foc.

Pană de curent pentru mii de locuitori din Argeș. Un tranformator a luat foc, dar proprietarul terenului blochează reparaţia
Sursa foto: Pixabay/ Pexels
de Mariana Zaharia    |    03 Feb 2023   •   23:10

Un transformator care a luat foc, nu pentru prima oară, în comuna Bughea de Sus a lăsat aproximativ 4.000 de locuitori în beznă.

Din cauza acestei avarii şi locuitorii din Albeştii de Muscel au rămas fără apă.

Transformatorul se află pe proprietatea unui cetăţean care a interzis echipelor de intervenţie să ajungă la el.

Nu este pentru prima dată când se întâmplă o astfel de situaţie. 

Stâlpul unde se află transformatorul este pe proprietatea unui cetăţean din Bughea de Sus care este în litigiu cu societatea de întreţinere a reţelelor electrice şi ca atare nu a lăsat echipa de intervenţie să repare defecţiunea.

Avaria s-a produs la ora 11, în ziua de vineri 3 februarie, şi până la ora 17 echipele de intervenţie nu au putut să rezolve situația.

Peste 2.500 de locuitorii din Bughea de Sus au rămas fără energie electrică şi peste 1.500 din comuna Albeştii de Muscel fără apă. Oamenii sunt revoltaţi.

Citește și: Pană majoră de curent în Dâmboviţa, provocată de vremea rea! Peste 1.700 de familii au rămas fără energie electrică

Primarul din Albeștii de Muscel a confirmat faptul că locuitorii au rămas fără apă din cauza penei de curent. De asemenea, politicianul speră ca avaria să se remedieze cât mai curând.

La faţa locului au sosit echipaje de jandarmi şi poliţie care au încercat să discute cu proprietarul şi să ajungă la o înţelegere pentru a lăsa echipele de intervenţie să rezolve avaria.

Proprietarul nu a cedat forţelor de ordine şi a cerut explicit să i se prezinte un ordin al prefectului, în original, in care se specifică faptul că specialiştii pot să remedieze defecţiunea de la transformatorul aflat pe proprietatea lui. 

Această situaţie trenează de multi ani în comuna Bughea de Sus şi de câte ori se defectează transformatorul cetăţenii din cele două localităţii rămân fără energie eletrică şi fara apă.

Până la remedierea avariei oamenii revoltați așteaptă ordinul Prefectului.

×
Subiecte în articol: Argeş pană curent blackout
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close