Antena 3 CNN Actualitate Locale Parcul Pedagogic din Craiova, inaugurat de autorități. Grădina publică a primit o transformare radicală

Parcul Pedagogic din Craiova, inaugurat de autorități. Grădina publică a primit o transformare radicală

Parcul Pedagogic din Craiova a fost inaugurat cu fast. Primăria a reabilitat locul cu fonduri de la bugetul local. Grădina publică a primit o transformare radicală, iar construcţia a fost împărţită în trei zone. La eveniment au participat ambasadorii Japoniei şi Libiei în România.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Iul 2023   •   13:58

Parcul a fost inaugurat după ce a fost renovat în totalitate. Principala noutate a construcției o reprezintă crearea a trei zone tematice în interiorul său, fiecare inspirată din continente diferite.

”Pentru cei care vor să afle cum e Japonia sau cum arată o alee, cum arată o colibă să putem să le oferim această călătorie în acest frumos parc.

Avem așadar o colibă africană cu hamace, apoi avem colțul mediteranean și acest colțișor japonez care are și o cascadă”, a spus primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

La evenimentul de inaugurare au fost prezente oficialități locale dar și internaționale. Printre acestea, ambasadorul Japoniei şi al Libiei în România.

”Japonia și România sunt într-o relație foarte bună. Sunt foarte bucuros pentru inaugurarea acestui parc în orașul Craiova, unul dintre cele mai mari și importante orașe din România”, a declarat Hiroshi Ueda, Ambasadorul Japoniei în România.

Întreaga suprafață a parcului va fi supravegheată cu camere video, pentru a preveni și depista eventualele infracțiuni.

×
Subiecte în articol: Craiova
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close