Antena 3 CNN Actualitate Locale Pasajul Europa Unită a fost deschis circulaţiei, în Sectorul 4 din București

Pasajul Europa Unită a fost deschis circulaţiei, în Sectorul 4 din București

Bucureştiul are un nou pasaj care s-a deschis în Sectorul 4. Acesta a fost proiectat pentru a fluidiza traficul în una dintre cele mai aglomerate intersecţii, dintre bulevardele Alexandru Obregia şi Metalurgiei cu strada Turnu Măgurele.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Dec 2023   •   08:36

Începând cu ora 22, primii şoferi au putu circula pe pasajul proaspăt inaugurat.

"Sunt extrem de bucuros că astăzi dăm în folosinţă pasajul Europa unită. Înainte de toate, aş dori să spun de ce acest pasaj se numeşte Europa Unită. Pentru că Europna, banii europeni, comunitatea europeană au reprezentat şi reprezintă şansa dezvoltării acestui sector, acestei comunităţi", a declarat Daniel Băluţă, primarul sectorului 4.

"Super! Occiddent! E super bine. Se circulă foarte bine. E altceva", au fost reacţiile primilor şoferi care au circulat pe pasajul Europa Unită.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Pasajul este construit deasupra intersecţiei dintre Bulevardul Obregia şi Metalurgiei, are peste 650 de metri, cu câte două benzi pe sens. Lucrările au început în februarie 2022. Un an şi 10 luni s-a lucrat la acest pasaj. Vorbim de o investiţie de peste 70 de milioane de lei, din care jumătate sunt bani de la Guvern.

În sectorul 4 sunt planificate şi alte investiţii de infrastructură.

"Alături de pasajul Europa Unită, peste Şoseaua Berceni vom avea încă un pasaj. Exproprierile au fost finalizate. Am început procedurile de mutare a utilităţilor, astfel încât în a doua jumătate a anului 2024 lucrările efectve vor învepe.

Este imperios necesar ca astfel de lucrări să se deruleze la nivelul întregii Capitale, pentru că nu putem să vorbim despre o dezvoltare durabilă fără astfel de investiţii", a mai precizat Daniel Băluţă, primarul sectorului 4.

Autorităţile se aşteaptă ca în fiecare zi pe Pasajul Europa Unită să circule peste 40. 000 de maşini.

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close