Antena 3 CNN Actualitate Locale Pasiune transformată în meserie. Ce a ales să facă un iubitor de animale

Pasiune transformată în meserie. Ce a ales să facă un iubitor de animale

Pasiune transformată în meserie. Ce a ales să facă un iubitor de animale
Sursa foto: Foto: pixabay.com
24 Apr 2017   •   09:18

Un iubitor de câini din Târgu Mureș, Titi Chiper, a reușit să își transforme pasiunea pentru patrupede într-o meserie, deocamdată unică în Târgu Mureș, aceea de Dog Walker sau Dog Sitter.

 Această meserie nu este altceva decât plimbarea zilnică a câinilor în locul stăpânilor, care astfel sunt scutiți de stresul de a se trezi cu noaptea în cap pentru a ocupa de animale înainte de a merge la serviciu.

„De douăzeci de ani tot țin câini, nu-i greu deloc. M-am gândit acum de vreo două luni la această activitate, acum sunt la început. Dog sitterii au succes în orașele mari, acolo unde oamenii sunt din ce în ce mai ocupați, dar nu vor să renunțe la câini (...) Nu e nevoie de foarte multă pregătire, ci doar de implicare și dragoste pentru animale. E frumos să câștigi bani făcând ceea ce îți place", spune Titi Chiper.

Bărbatul și-a scris ideea pe o pagină de socializare, unde a precizat că iubește absolut toți câinii. De aici până la începrerea unei afaceri nu a fost decât un pas.

„Plimbăm câinii în zone alese de stăpânii acestora sau alese de noi, iar plimbările se fac individual pentru a evita eventualele interacțiuni între câini. Ca să stabilim o legătură între noi, pentru început îi plimbăm în lesă, îi răsfățăm, ne jucăm, alergăm și ne întoarcem fericiți acasă. Stăpânii primesc bonus poze și filmulețe din timpul petrecut de Dog Walker cu câinele. Știm că unele rase se deshidratează mai repede de aceea avem cu noi în permanență apă proaspătă pentru a-și recăpăta puterile și a putea alerga fără griji.

Mai mult de atât, oferim recompense cățeilor ascultători. Există anumite legi cu privire la 'câinii periculoși', pe care îi plimbăm cu botniță în locurile publice (...) În caz de nevoie, pentru vizite de rutină la veterinar sau vaccinuri, o facem cu mare drag. Putem merge la cabinetul unde este înregistrat câinele sau îi putem recomanda stăpânului un cabinet veterinar, saloane de înfrumusețare canină unde putem duce câinele. Nu ținem cont dacă are pedigree, dacă e de rasă sau metis, dacă e mic sau mare. Pentru noi, toți sunt la fel de frumoși și inteligenți'', a mai afirmat Titi Chiper.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: caini pasiune meserie
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close