Antena 3 CNN Actualitate Locale Pățania unui șofer care a rămas fără permis pentru alcool, din cauza lichidului de parbriz. A reușit să-și demonstreze nevinovăția

Pățania unui șofer care a rămas fără permis pentru alcool, din cauza lichidului de parbriz. A reușit să-și demonstreze nevinovăția

Un bărbat din Oradea a scăpat de amendă, după ce a demonstrat în instanță că, deși fiola indicase 0,05 mg/l alcool în aerul expirat, el nu consumase deloc alcool.

Pățania unui șofer care a rămas fără permis pentru alcool, din cauza lichidului de parbriz. A reușit să-și demonstreze nevinovăția
Sursa foto: Facebook I Poliția Română
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Aug 2023   •   11:48

Bărbatul fusese oprit de un echipaj de poliție pe Calea Clujului din Oradea, în ianuarie anul acesta.

Când i-au cerut să prezinte documentele, agenții au simțit un miros puternic de alcool și, prin urmare, i-au cerut acestuia să sufle în alcooltest.

Șoferul le-a explicat agenților că înainte cu două minute de a fi oprit își spălase parbrizul cu soluție de iarnă și că, de fiecare dată când folosea lichidul respectiv, în mașină se simțea acel miros specific.

Le-a și arătat urmele de soluție de pe parbriz și a acceptat să facă testul alcoolscop.

Citește și: Care e limita de alcoolemie pentru șoferi. Valoarea la care se face dosar penal

Nu mică i-a fost mirarea când aparatul a indicat o valoare de 0,05 mg/l alcool în aerul expirat.

Polițiștii i-au întocmit un proces verbal prin care l-au amendat cu 1305 lei și i-au reținut carnetul în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile.

Proba de sânge a arătat că șoferul nu băuse

Știindu-se nevinovat, conducătorul auto a cerut să meargă la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice.

A doua zi, buletinul de analize emis de Serviciul de Medicină Legală Bihor a indicat faptul că bărbatul avea dreptate: alcoolemia sa era zero.

La scurt timp de la această întâmplare, șoferul s-a adresat Judecătoriei Oradea, cerând anularea procesul-verbal de sancționare.

Luna trecută, instanța i-a dat dreptate, arătând că, ”în ipoteza în care rezultatul mijlocului tehnic utilizat în mod corect de agentul constatator este în contradicție cu rezultatul obținut în urma prelevării probelor biologice, se va da eficienţa rezultatului probelor biologice”.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la pronunțare, potrivit Bihor.ro

 

 

×
Subiecte în articol: Oradea etilotest lichid de parbriz
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close