Antena 3 CNN Actualitate Locale Patru fraţi din Bârla au rămas fără tată, iar mama lor e în stare gravă la spital, după un incendiu în ziua de Sfântul Ilie

Patru fraţi din Bârla au rămas fără tată, iar mama lor e în stare gravă la spital, după un incendiu în ziua de Sfântul Ilie

Patru copii din localitatea argeșeană Bârla, au rămas ai nimănui, în urma unei tragedii. Tatăl le-a murit după un incendiu care le-a ars casa, iar mama acestora este în stare gravă la spital. Copiii au vârste cuprinse între 4 și 9 ani și nu se pot descurca singuri. Primarul localității cere acum sprijinul tuturor celor care pot să le fie alături micuților în aceste momente foarte grele.

Patru fraţi din Bârla au rămas fără tată, iar mama lor e în stare gravă la spital, după un incendiu în ziua de Sfântul Ilie
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2021   •   09:57

În urma unui incediu izbucnit în ziua de 20 iulie, Daniel Cârciumaru, în vârstă de 38 de ani, a suferit arsuri grave în proporție de 90%, iar mama, de 28 de ani, arsuri în proporție de 40%. Amândoi au fost transportați cu elicopterul, în aceeași zi, la Spitalul Floreasca din Capitală, însă 9 zile mai târziu bărbatul a decedat.

Cei patru copii ai familiei Cârciumaru se află acum în grija bunicului, însă au nevoie de tot sprijinul comunității și nu numai, mama lor fiind încă internată în spital, în stare gravă.

În ziua de Sf. Ilie cei doi soţi s-au apucat de dimineață să facă bulion

 Din cauza scăpărilor de gaze le-a luat foc bucătăria unde pregăteau sucul de roșii.

"Butelia a luat foc de la butonul care mergea la arzător. Pregătea să fiarbă un tuci de bulion. Au spus că are șanse să scape, dar nu se știe", povesteşte o rudă de-a familiei.

Tatăl copiilor, în vârstă de 38 de ani, a intrat în flăcări în încercarea de a salva animalele ş lucrurile din gospodărie.

"Da, avea tuciul făcut cu bulion, l-a pus acolo să nu bată vântul si i-a sărit furtunul. El a intrat să îşi ia motosapa, cositorile, aparatul de sudură şi el 90% a fost ars", spune Diacu Alexandru, cumnat.

Curajul i-a fost însă fatal.

Mama copiilor are 28 de ani şi luptă acum să trăiască

Nici mama lor n-are o situaţie prea roz, dar să ne rugam la Dumnezeu să fie bine. La ea, arsurile sunt de 50%", spune Ionela Priţă, sora bărbatului decedat.

Cei patru copii ai familiei Cârciumaru se află în grija bunicului, dar au nevoie de sprijin. Astfel, cine dorește să îi ajute, poate contacta Primăria Bârla din judeţul Argeş.

Primarul comunei Bârla, Gheorghe Voicu, a lansat un apel umanitar pentru a ajuta patru copii din satul Mozăceni - Vale, aflați într-o situație delicată.

"În urma unui incediu izbucnit în ziua de 20 iulie, Daniel Cârciumaru, în vârstă de 38 de ani, a suferit arsuri grave în proporție de 90%, iar mama, de 28 de ani, arsuri în proporție de 40%. Amândoi au fost transportați cu elicopterul, în aceeași zi, la Spitalul Floreasca din Capitală, însă 9 zile mai târziu bărbatul a decedat. Cei patru copii ai familiei Cârciumaru se află acum în grija bunicului, însă au nevoie de tot sprijinul comunității și nu numai, mama lor fiind încă internată în spital, în stare gravă. Cine dorește să îi ajute, poate lua legătura cu familia din satul Mozăceni – Vale, nr. 309, sau poate contacta Primăria Bârla", a scris primarul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close