Antena 3 CNN Actualitate Locale Peste 10.000 de oameni participă la pelerinajul Sfânta Maria de la Mănăstirea Nicula: "Doar credinţa ne-a mai rămas"

Peste 10.000 de oameni participă la pelerinajul Sfânta Maria de la Mănăstirea Nicula: "Doar credinţa ne-a mai rămas"

Peste 10.000 de oameni au mers la Mănăstirea Nicula, acolo unde se află o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Credincioșii participă la cel mai mare pelerinaj al verii din țara noastră. Din cauza îmbulzelii şi a căldurii multor oameni, din păcate, li se făcut rău.

Peste 10.000 de oameni participă la pelerinajul Sfânta Maria de la Mănăstirea Nicula: "Doar credinţa ne-a mai rămas"
Sursa foto: Antena 3
de Bianca Timșa    |    Claudia Popovici    |    14 Aug 2021   •   20:00

La Mănăstirea Nicula sunt în jur de 10.000 de pelerini care au venit din toate colțurile țării chiar și din Suceava și din Constanţa.

Mulți au venit echipați cu cortul și provizii, în timp ce alții au adus cu ei doar câteva pături care să le țină de cald pe parcursul nopții.

Şi deși se desfășoară în condiții de pandemie, restricțiile sunt mult mai blânde în acest an. Practic, oamenii trebuie să poarte doar masca de protecție și pe cât posibil să păstreze distanțarea fizică.

„Doar credința ne-a mai rămas”

Din cauza îmbulzelii şi a căldurii multor oameni, din păcate, li se făcut rău.

10 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale însă din fericire starea lor de sănătate este bună acum asta pentru că, ei au fost duși în punctul de prim ajutor unde au primit îngrijiri medicale din partea medicilor.

Pelerinii au mărturisit că au venit la mănăstire pentru că, doar credință le-a mai rămas.

În această seară va avea loc momentul mult așteptat de toată lumea care va ajunge aici și anume Prohodul Maicii Domnului, iar în semn de smerenie pelerinii vor înconjura biserica pe coate și în genunchi ca o jertfă pentru iertarea păcatelor.

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close