Antena 3 Actualitate Locale Sute de credincioşi au îndurat ploaia și frigul la Curtea de Argeș ca să se roage la moaștele Sfintei Filofteia

Sute de credincioşi au îndurat ploaia și frigul la Curtea de Argeș ca să se roage la moaștele Sfintei Filofteia

de Claudia Popovici    |    07 Dec 2021   •   17:47
Sute de credincioşi au îndurat ploaia și frigul la Curtea de Argeș ca să se roage la moaștele Sfintei Filofteia

Peste 1000 de pelerini s-au rugat azi la Curtea de Argeş la moaștele Sfintei Filofteia, considerată ocrotitoarea celor săraci şi tămăduitoarea celor bolnavi. Cu credința în suflet oamenii au îndurat frigul şi ploaia şi s-au rugat pentru sănătate şi bunăstare.

Pandemia i-a împiedicat pe preoții de la Curtea de Argeș să organizeze un eveniment, așa cum obișnuiau în această zi. Dar, pelerinii au venit oricum. Din județul Argeș, din Vâlcea sau Brașov, peste 1000 de oamenii s-au așezat la coadă și au așteptat să ajungă la moaștele Sfintei Filofteia care sunt așezate în Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș.

Credincioşii s-au rugat pentru sănătate și bunăstare, dar nu au uitat de pandemie.

Sfânta Muceniță Filofteia este considerată patroana spirituală a copiilor, a tinerilor şi a mamelor, ocrotitoarea celor săraci, tămăduitoarea celor bolnavi, mângâietoarea celor aflați în necazuri şi ajutătoarea generoasă a tuturor creștinilor care o cinstesc. 

Sfânta Muceniță Filofteia a trăit în sec. al XIII-lea, în sudul Dunării. S-a născut în cetatea Târnov, din părinţi cu frică de Dumnezeu. Numele său în limba greacă înseamnă “iubitoare de Dumnezeu”. Este crescută în dreapta credinţei, mai ales de către mama ei, care moare când sfânta era doar o copilă. Deşi era doar un copil, de doar 12 ani, Sfânta Muceniţă Filoftea postea, asculta Scripturile şi era milostivă. 

Rugăciune făcătoare de minuni către Sfânta Muceniţă Filoftea de la Argeş

Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, ne rugăm ție cu genunchii plecați și cu lacrimi fierbinți.

Adu-ți aminte de neputința firii omenești, care cuprinde și împresoară pe tot muritorul, de la naștere, întocmai ca mrejele păianjenului. Întru aceste mreji fiind căzuți și noi, smeriții, și neputând scăpa de ele fără ajutorul lui Dumnezeu, te rugăm pe tine să ne fii mijlocitoare către Dânsul.

Că El însuși te-a preamărit și te-a trimis în această țară, ca s-o aperi și s-o păzești de toate răutățile.

Așa, Sfântă mare muceniță a lui Hristos, Filoftee, milostivește-te spre lacrimile bătrânilor, spre suspinele maicilor, spre cererile pruncilor și spre noi, care cădem cu genunchii plecați și cerem, prin rugăciunile tale cele sfinte, ajutor și mântuire din supărările ce ne cuprind.

Căci știm, Sfântă muceniță, că pentru păcatele noastre pătimim acestea toate, adică: boli, sărăcire, prigoniri de la vrăjmași, neploaie la vreme și alte asemenea rele.

Pentru aceasta cădem la milostivirea ta, ca să nu pătimească și cei nevinovați din pricina noastră. Fie-ți milă și roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, ca să strigăm ție: bucură-te, fecioară, mare muceniță Filoftee.

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, primește smerita mea rugăciune pentru iertarea păcatelor mele și ca un îndurat, cu dreapta Ta cea atotputernică stinge-mi focul ce m-a cuprins, încetează-mi boala și cu milostivirea Ta ridică-mă din patul durerilor, pentru slava numelui Tău.

Ca Tu ești doctorul sufletelor și al trupurilor noastre și Ție slavă înălțăm, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

Sfântă Muceniță Filofteia, pentru dragostea de săraci ai fost ucisă, când erai doar o copilă, de necredinciosul și tiranul tău tată.

Pentru aceasta, ești cinstită de toate neamurile și, mai cu seamă, de neamul românesc ce în preafrumoasă ctitorie voievodală se închină sfintelor tale moaște.

Te rugăm pe tine, sfântă copilă martiră, să ai milă de părinții care au pierdut pe copilașii lor și să îi ajuți și să îi mângâi pe ei, împărtășind cu dragoste covârșitoarea lor durere.

Ușurează-le cumplita lor întristare, întărește-le credința și nădejdea și mijlocește înaintea Dumnezeului Celui Viu pentru a-și vedea fiecare copilul pe care l-au îngropat cu lacrimi, ridicat în strălucirea slavei, asemenea îngerilor fără prihană.

Vindecă-i duhovnicește, risipește-le întristarea fără margini care îi copleșește și le întunecă viața, luminează-i și ajută-i să își găsească pacea.

Alină inimile lor sângerânde după această amară încercare.

Te mai rugăm, o Sfântă Muceniță Filofteia, ai milă de toți copiii sărmani care sunt lipsiți de bucuriile sănătoase ale copilăriei, neavând hrană și îmbrăcăminte și mângâieri sufletești.

Ai milă și păzește-i nevătămați pe inocenții care în asuprire petrec, căzând în mâini tiranicești.

Pe toți aceștia rugăciunilor tale îi încredințăm, dar și facerii noastre de bine, pentru care cerem ajutorul tău, ca să fim buni samariteni ai aproapelui nostru aflat în nevoie. Amin!"

×

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close