Antena 3 CNN Actualitate Locale Un pensionar a fost înşelat cu 10.000 de lei de un tânăr, prin "metoda împrietenirii" | Avertismentul Poliţiei

Un pensionar a fost înşelat cu 10.000 de lei de un tânăr, prin "metoda împrietenirii" | Avertismentul Poliţiei

Un clujean de 84 de ani s-a trezit că nu mai are 10.000 de lei în cont după ce un tânăr a folosit "metoda împrietenirii" pentru a-l înșela.

Un pensionar a fost înşelat cu 10.000 de lei de un tânăr, prin "metoda împrietenirii" | Avertismentul Poliţiei
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    05 Oct 2023   •   17:48

Victima acestei înșelătorii este un pensionar, în vârstă de 84 de ani, care când şi-a dat seama că i-au dispărut banii a alertat imediat Poliţia.

Totul a început când pensionarul s-a întâlnit într-un tren cu un tânăr, în vârstă de 29 de ani, în timpul unei călătorii, pe ruta Iași-Cluj-Napoca.

Profitând de timpul petrecut împreună, tânărul ar fi folosit "metoda împrietenirii" pentru a-i câştiga încrederea bătrânului. Mai exact, individul i-a povestit mare parte din viaţa sa, punând accent pe anumite perioade grele prin care a trecut.

Impresionat de viaţa tânărului, pensionarul l-a invitat acasă la el pentru a mai discuta, fără să îşi dea seama de planul ascuns al individului.

Ajuns la domiciliul bătrânului, printre discuții şi distrageri repetate ale atenției acestuia, individul i-a furat cardul bancar apoi a inventat o scuză ca să plece mai repede.

În aceeași zi escrocul a folosit cardul şi a efectuat mai multe plăți de tip contactless la diverși operatori economici cu obiect de activitate de pariere, transport persoane în regim taxi, precum și retrageri de numerar de la un bancomat, notează stiridecluj.ro

Din fericire, pensionarul şi-a dat seama de escrocherie şi a alertat imediat Poliţia, mai ales că prejudiciul total cauzat a fost evaluat la suma de 10.878,91 de lei, nerecuperat până în prezent.

În urma activităților investigative, derulate de polițiști sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, la data de 3 octombrie, tânărul de 29 de ani a fost depistat după o săptămână în Cluj-Napoca.

Individul a fost reținut 24 de ore fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de furt, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Mai mult, urmare cercetărilor ulterior s-a dispus arestarea acestuia pentru 30 de zile. 

Poliţia, apel la cetăţeni:" Aveți mare grijă cui îi acordați încrederea dvs"

În acest context, autorităţile fac apel la cetăţeni să fie extrem de atenți pentru a nu cădea victime unor astfel de infracțiuni.

  • recomandăm precauție în momentul în care persoane necunoscute încearcă să vă câștige încrederea și vă cer ajutorul, invocând situații menite să atragă mila. Pot fi metode perfide de a valorifica buna intenție a oamenilor altruiști.
  • atragem atenția asupra situațiilor de acest fel și îi îndemnăm pe cei vulnerabili să nu creadă în împrieteniri fictive, atunci când sunt abordați de străinii în locurile publice.
  • dacă ajungeți să vă confruntați cu astfel de cazuri, reţineţi cât mai multe detalii și semnalmente ale persoanelor care vă abordează.
  • sesizaţi Poliţia când aveţi date despre astfel de persoane sau victime ale unor astfel de infracţiuni!

×
Subiecte în articol: escroc inselatorie card bancar Cluj Napoca
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close