Antena 3 CNN Actualitate Locale "Dacă aş mai avea o lună de linişte înainte moarte, aş fi cel mai fericit": Un pensionar a intrat în greva foamei din cauza locului de joacă din fața casei, în Mureș

"Dacă aş mai avea o lună de linişte înainte moarte, aş fi cel mai fericit": Un pensionar a intrat în greva foamei din cauza locului de joacă din fața casei, în Mureș

Gest extrem din partea unui pensionar din Mureş. Bărbatul a intrat in greva foamei pentru a cere desfiinţarea unui părculeţ din faţa casei sale. Omul spune că este deranjat constant de gălăgia făcută de copiii care vin acolo să se joace.

"Dacă aş mai avea o lună de linişte înainte moarte, aş fi cel mai fericit": Un pensionar a intrat în greva foamei din cauza locului de joacă din fața casei, în Mureș
de Mia Lungu    |    30 Iun 2023   •   09:36

De la începutul anului 2018, de când s-a primit autorizația de construcție și autorizația de funcționare, bărbatul a făcut nenumărate solicitări și petiții către instituțiile statului pentru desființare, dar de fiecare dată solicitarea sa nu a primit răspuns favorabil

Așa că acum a luat o decizia radicală: a intrat în greva foamei pentru a cere desființarea părculeţului din faţa casei sale.

"Toţi sunt şi vor fi împotriva mea pentru că nu le accept gălăgia. Prin asta am devenit un proscris, şi în faţa lor şi în faţa autorităţilor, pentru că mi-am cerut liniştea, atât.

Nu am cerut nimic, am cerut doar linişte! Dacă aş mai avea o lună de linişte înainte moarte, să văd că ăsta nu mai e aici şi nu mai aud gălăgie, aş fi cel mai fericit om din lume. Dar nu cred că voi avea aşa ceva.", povestește domnul Alexandru Găzdac.

Citește și: Reguli neobișnuite la un ștrand din România: Amenzi dacă mergi cu oaia sau vaca prin complex

"Cred că de patru ori a solicitat să i se acorde sprijin legal pentru a protesta în faţa instituţiei, în faţa primăriei Municipiului Târnăveni, în fiecare miercuri începând cu ora 10 până la ora 13. În ultimele 2 luni a venit în faţa primăriei, a afişat o pancartă pe care scria: Desfiinţaţi locul de joacă!, Jos dictatura!, Respectaţi drepturile omului!", a precizat primarul din Târnăveni, Sorin Megheșan.

Pensionarul susține că atâta timp cât legea îi conferă dreptul de a protesta va continua și pe viitor cu această formă de manifestare, până va obține desființarea parcului de joacă.

"Noi când intrăm în parc şi ne jucăm, câteodată mai urlăm aşa. Doar că din joacă. Doar că atunci el nu iese afară când urlăm, iese afară când stăm cuminţi şi urlă la noi şi se preface că sună la poliţie, câteodată chiar şi sună la poliţie.", povestesc copiii.

Dacă dorinţa nu îi va fi îndeplinită, bărbatul a spus că nu exclude posibilitatea de a se muta în alt județ.

×
Subiecte în articol: pensionar greva foamei loc de joaca mures
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close