Antena 3 CNN Actualitate Locale Povestea unui pensionar din Timiş care a scăpat cu viaţă în urma unui jaf pentru că s-a prefăcut mort

Povestea unui pensionar din Timiş care a scăpat cu viaţă în urma unui jaf pentru că s-a prefăcut mort

Incidentul a avut loc în localitatea Giulvăz din Timiş. Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, s-a trezit în casă cu un bărbat din localitate cu care obișnuia să facă lucrări în gospodărie. În urma unui conflict individul l-a luat pe bătrân la bătaie şi a încercat să îl omoare sufocându-l cu o pernă pentru că nu a vrut să îi dea doi lei.

Povestea unui pensionar din Timiş care a scăpat cu viaţă în urma unui jaf pentru că s-a prefăcut mort
de Claudia Popovici    |    23 Iul 2021   •   23:12

Incidentul a avut loc în luna noiembrie a anului trecut în localitatea Giulvăz din Timiș şi a ieșit la iveală odată cu condamnarea agresorului.

Potrivit rechizitoriului, scandalul între cei doi bărbaţi a pornit de la faptul că pensionarul a refuzat să îi dea individului, cu care obișnuia să mai facă treburi prin gospodărie, suma de doi lei pentru a-şi cumpăra ţigări. Revoltat de refuz, bărbatul în vârstă de 54 de ani s-a năpustit peste pensionarul, în vârstă de 70 de ani, şi a început să îl lovească cu palmele peste faţă cerându-i să spună unde ţine economiile.

„Mai apoi, inculpatul s-a urcat cu tot corpul peste persoana vătămată şi a luat o pernă cu dimensiunile de 100 x 80 cm pe care a așezat-o pe capul persoanei vătămate (perna a acoperit în totalitate faţa acesteia), apăsând-o cu putere aproximativ două minute”, au arătat procurorii.

Zbătându-se pentru a obține aer, victima a reuşit să introducă o mână pe sub pernă şi a reuşit să respire puţin, după care s-a gândit să se prefacă mort pentru a scăpa din strânsoarea agresorului.

„După ce a luat aer, s-a decis să se prefacă că a murit, relaxându-şi corpul. A simţit că inculpatul a slăbit strânsoarea şi l-a auzit spunând : «Gata, l-am omorât!». Când s-a simţit mai liberă, persoana vătămată l-a împins pe inculpat, acesta s-a speriat şi a fugit din locuinţă”, se mai arată în rechizitoriu, citat de ziaruldecluj.ro

Imediat cum şi-a revenit în fire, pensionarul a cerut ajutorul unui vecin cu ajutorul căruia a alertat poliţia.

La scurt timp agresorul a fost identificat şi trimis în judecată  pentru tentativă de omor şi tentativă de tâlhărie. Bărbatul de 54 de ani a fost condamnat de Tribunalul Timiș la nouă ani de închisoare. Sentinţa nu este definitivă.

×
Subiecte în articol: pensionar Timis jaf
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close